Viceprimarul Gheorghe Carp a coborât să le asculte supărările, însă le-a explicat oamenilor că Primăria nu poate face prea multe ca să-i ajute. „Primăria are un singur reprezentant în Consiliul de Administraţie al RER şi nu poate lua hotărâri”, le-a spus Carp.
Salariaţii RER au degajat în cele din urmă poarta principală a Primăriei, însă au ameninţat că vor face precum colegii lor de la Urbana. Adică vor opri lucrul marti dimineaţă!
În cursul lunii iulie, angajaţii Urbana intrat în grevă spontană timp de două zile, obţinând astfel majorarea salariile de la 600 la 800 de lei.
Sărac nu se sperie
Directorul RER, Ioan Sărac, demontează acuzele angajaţilor. „Un gunoier are salariul minim de încadrare 700 de lei noi, la care se adaugă orele suplimentare, tichetele de masă, sporul de vechime. Le-am dat şi un premiu anual”, a spus directorul, care a şi dat exemple de salarii peste 1100 de lei noi. „Să muncească dacă vor, dacă nu, să meargă în altă parte. Eu nu-i ţin cu forţa. Atunci când au luat premiul anual în avans, n-au comentat! Însă noi facem greşelile, pentru că permitem în continuare tot felul de voci neautorizate”, a mai spus Sărac pentru Jurnal bihorean.
Directorul nu se sperie de blocarea activităţii deoarece, spune el, sunt doar vreo 20 de nemulţumiţi, din cei 300 de oameni de care dispune RER.
Călin Corpaş
Trimite articolul
Xde gunoieri e nevoie, la atatea gunoaie..:D Dar iar tre sa-mi spun nemultumirea, adica : la atatia rromi care primesc ajutor social, cersetori, oameni prinsi cu gainarii nu se pot pofti la un un pic de munca in folosul comunitatiii?
Sunt si eu de aceeasi parere, pentru infractiuni minore se pot stabili pedepse de curatire a municipilui: strazi, parcuri, parcari etc. Gunoierii nu este cazul sa faca greva, pentru ca majoritatea propteste matura, salariul lor e mai mult decat ar fi nevoie. Insa si noi, cetatenii de rand, trebuie sa avem grija de curatenia municipiului nostru. Respectand ordinea si curatenia, ne respectam de fapt pe noi insine.