Experţii se întâlnesc anual pe teritoriul român şi ungar, pentru a verifica starea lucrărilor de apărare împotriva inundatiilor. Vizita delegaţiei maghiare se face pe baza Acordului hidrotehnic româno-ungar, semnat la Budapesta pe 15 septembrie 2003 şi intrat în vigoare la 17 mai 2004. „Delegaţia română este formată din experţi ai Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile, Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, Administraţiei Naţionale Apele Române şi Direcţiei Apelor Crişuri”, informează purtătorul de cuvânt al DA Crişuri, Raluca Negruţ.
Reamintim că recentele inundaţii din Moldova au alertat conducerea DA Crişuri, care a ieşit săptămâna trecută să verifice lucrările anti-inundaţii de pe Crişul Repede, în zona Borod.
„Am cerut constructorilor finalizarea lucrărilor de apărare din Borod şi Borozel până în octombrie, pentru a mări gradul de siguranţă a cetăţenilor din zonă”, a declarat vineri secretarul de stat din Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile, Lucia Varga. Totodată, Lucia Varga a cerut DA Crişuri să monitorizeze toate lucrările cu rol de apărare împotriva inundaţiilor, aflate în desfăşurare în judetul Bihor.
„Am cerut constructorilor finalizarea lucrărilor de apărare din Borod şi Borozel până în octombrie 2008, pentru a mări gradul de siguranţă a cetăţenilor din zonă”, a declarat secretarul de stat din Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile. Totodată, Lucia Varga a cerut DA Crişuri să monitorizeze toate lucrările cu rol de apărare împotriva inundaţiilor aflate în desfăşurare în judetul Bihor.
„În Bihor au fost alocate anul acesta de patru ori mai multe fonduri pentru lucrări de apărare împotriva inundaţiilor, în comparaţie cu anul 2004”, transmite purtătorul de cuvânt al DA Crişuri, Raluca Negruţ.
A.B.
Citiți principiile noastre de moderare aici!