„Comisia ARACIS soseşte la Oradea pentru a verifica respectarea planului de acţiuni asumat de Universitate Oradea după primirea calificativului «încreder limitată» în toamna anului trecut”, ne-a informat Ioan Felea prorectorul responsabil cu cercetarea şi problemele de calitate al Universitate Oradea.
Reamintim că Universitate Oradeaa participat, la începutl anului trecut, la un program pilot, alături de alte nouă universităţi din ţară, în urma căruia ARACIS i-a acordat calificativul de „încredere limitată” care a forţat conducerea instituţiei să adopte un plan de acţiuni pentru remedierea deficienţelor constatate de evaluatori.
Pe parcursul a trei zile Universitatea va fi evaluată de către trei reprezentanţi ARACIS din punct de vedere al acţiunilor prevăzute în planul de acţiuni al căror termen de realizare s-a încheiat.
Multă indolenţă
Cu toate că vizitele ARACIS ar fi trebuit să înceapă încă din martie, când erau programate procesele de acreditare pentru patru sepecializări, indolenţa unor facultăţi întârzie procesele de acreditare. „Cea mai amre problemă este că oamenii din unele faycultăţi s-au obişnuit să le rezolve alţii problemele şi nu se zbat pentru a le rezolva pe cela care le revin”, susţine Ioan Felea.
Acesta mai informează că Facultatea de Arhitectură şi Construcţii şi cea de Arte Vizuale nu şi-au depus rapoartele de evaluare internă în vederea acreditării cu toate căp erau programate pentru luna martie, iar banii, care acoperă costurile procesului, sunt în contul Universităţii. Pentru luna martie erau programate la acreditare specializările arhitectură, design, arte decorative şi arte plastice, iar pentru evaluare periodică a fost programată specializarea inginerie sanitară şi protecţia mediului. În vederea acreditării şi realizării acestor procese fondurile sunt disponibile şi au o valoare de 1,27 miliarede lei vechi.
Valentin Teuca
Citiți principiile noastre de moderare aici!