Pentru admiterea din acest an la studii universitare de licenţă, Universitatea din Oradea pune la dispoziţia candidaţilor 1.750 de locuri bugetate, în timp ce pentru studii universitare de master, UO scoate la concurs un număr total de 800 de locuri fără taxă. Suplimentar, Universitatea din Oradea oferă locuri bugetate şi pentru românii de pretutindeni – 120 de locuri bugetate pentru studiile universitare de licenţă şi 66 la masterat.
Pentru a veni în sprijinul candidaţilor din acest an, Universitatea din Oradea oferă posibilitatea depunerii online a actelor necesare înscrierii, prin completarea unui formular şi încărcarea documentelor solicitate. Fiecare facultate a afişat deja, pe site-ul propriu, calendarul admiterii şi formularul de înscriere.
,,Există şi posibilitatea înscrieriil la sediile facultăţilor, cu respectarea măsurilor impuse de autorităţi. De pildă, absolvenţii aceleiaşi facultăţi care continuă studiile de masterat. Totodată, există posibilitatea consilierii online a candidaţilor. A fost creat un ghid pentru candidaţi, care poate fi accesat pe pagina web a universităţii noastre, la secţiunea dedicată admiterii”, a declarat rectorul Constantin Bungău. Pentru prima oară în istoria Universităţii din Oradea, rezultatele vor fi publicate în format anonimizat, în perioada 31 iulie – 3 august.
Trimite articolul
Xiar e inflatie de locuri la admitere in oradea , in loc sa fie locuri mai putine dar sa se faca scoala serioasa, dar scopul scuza mijloacele se scot multe locuri la admitere pentru a incasa cat mai multi bani de la guvern care se acorda dupa numarul de studenti, iar rectoriul, decanii si toata conducerea sa ia salarii exorbitante, pentru calitatea submediocra a uo.
-
“se scot multe locuri la admitere pentru a incasa cat mai multi bani de la guvern”
Prietene, degeaba se scot multe locuri daca acestea nu se ocupa. Se scot dupa cata cere exista. E un fel de piata libera.
Tu chiar crezi toate imbecilitatile lui bihorel?
Nu uita ca el e absolvent de poli, inginer, dar ajuns sa lucreze ca mare ziarist de doi lei, priceput la toate, de la fizica cuantica la cresterea viermilor de matase si pescuitul la copca. Si culmea, un inginer ratat ca asta baga texte de genul “absolventii sorbonicii vand ceapa in piata”. El de ce nu lucreaza ca inginer? Pentru ca e prea priceput, si ar fi pacat sa se risipeasca in domeniul in care a studiat.
Singurul lucru adevarat este ca sefii iau salarii exorbitante sin in mare parte nemeritate, in timp ce toata munca e facuta de asistenti, lectori etc, pentru salarii submediocre. (asta a uitat bihorel sa precizeze, dar nu ar mai fi avut atata efect propaganda manupulanta).