Banii sunt destinaţi pentru a achiziţiona o seringă automată pentru administrarea continua a calmantelor pentru pacienţii hospice, devenind astfel parteneri cu personalul clinic în alinarea durerilor.De 24 de ani, personalul specializat de la Hospice Emanuelse deplasează în casele bolnavilor de cancer, fiind implicat în asigurarea serviciilor medicale pentru ameliorarea suferinței și controlul simptomelor fizice cu scopul de a le îmbunătăți calitatea vieții.
Acum, bihorenii sunt aşteptaţi să vină să susţină proiectul Hospice în cadrul Swimathon, eveniment organizat de Fundaţia comunitară.
„ Serviciile Hospice Emanuel sunt acordate în regim de gratuitate, dar nevoile pentru acoperirea acestor servicii sunt multiple și sunt acoperite an de an de sute de oameni cu suflet. Din păcate, în judeţul Bihor ne confruntăm cu o incidenţă ridicată a bolilor oncologice acestea fiind depistate adesea în stadii avansate, depăşite din punct de vedere terapeutic, îngrijirea paliativă a pacienţilor rămânând singura opţiune. Asociația apelează la inima comunității bihorene pentru a strânge banii necesari pentru procurarea unei seringi automate care reprezintă o componentă esențială în îngrijirea paliativă acordată la domiciliul pacienților”, explică Manuela Murg Rotaru, directorul Hospicce Emanuel. Seringa este utilizată pentru infuzie subcutanată continuă, cu ajutorul ei fiind administrate analgezice precum morfina, antiemetice, sedative sau anticolinergice. Durata proiectului este de peste 3 ani. Scopul este îmbunătățirea și ameliorarea calității vieții prin calmarea durerii şi a altor simptome devastatoare pentru pacienții diagnosticați cu boli incurabile avansate din municipiul Oradea și localitățile învecinate. Administrarea prin seringa automată aduce următoarele avantaje: îmbunătățirea calității de viață a pacientului prin ameliorarea simptomelor și reducerea durerilor; seringa automată poate fi folosită perioade lungi de timp şi pacientul poate reveni la medicaţie per os când se consideră necesar și benefic. „ Acest mod de administrare minimizează, evită nevoia de injecţii repetate sau de administrarea mai multor medicamente pe cale orală”, explică Manuela Murg Rotar. Administrarea subcutanată a medicamentelor este mult mai confortabilă pentru pacient decât injecţia intramusculară și este mult mai simplu şi mai puţin invaziv decât medicamentele administrate intravenos. „Considerațiile economico-financiare nu sunt de neglijat, mai ales când este vorba de injecții multiple/zi pentru perioade îndelungate de timp; astfel evităm costurile cu materialele și cu resursa umană. O astfel de seringă aduce în plus un control optim al simptomelor în situaţii durere greu tratabilă, de greaţă, vărsătură, disfagie severă, slăbiciune, somnolenţă, comă, obstrucţie intestinală, nivel de energie scăzut, leziuni bucale severe, în ultimele 24-48 ore de viață. Şi nu în ultimul rând, prin proiect urmărim creșterea independenței și a siguranței pacientului”, spune Marinela Murg Rotar.
Bugetul total necesar pentru implementarea proiectului este 7 500 lei.
Numele campaniei de fundraising
Cei dornici să devină parteneri în alinarea durerii bolnavilor de cancer mai au cîteva zile la dispoziție ca să se înscrii în Echipa Titanilor și să participe la competiția demonstrativă Swimathon pe 22 august în lacul de la KingsLand, Ineu. Titanul care va obține cel mai bun timp la proba de 5000m va aduce un premiu de 1000 lei proiectului pentru care înoată.
Înscrieri! .Competiția este organizată de Fundaţia Comunitară Oradea, cu sprijinul XTERRA Sport Bihor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!