Să fii jucător la FC Bihor nu mai e un motiv de laudă. Doar dacă vrei să fi un exemplu de voluntariat sau de forţare e limitelor. Întreţinuţi de familii, jucătorii orădeni aşteaptă o veste în ceea ce priveşte viitorul lor, fiind prinşi la mijloc în „dialogul surzilor” dintre Consiliul Judeţean şi omul de afaceri Mihai Giurgiu.
„Situaţia este tot mai disperată. Nici nu ştim ce să mai facem. Ne antrenăm, dar nu avem condiţiile minime. De când am început pregătirea bem doar apă de la robinet, venim de acasă cu echipament de antrenament… la vitamine nici nu ne permitem să visăm. Pe canicula asta nu avem nici măcar apă plată! E incredibil pentru că e vorba de FC Bihor, echipa de tradiţie a judeţului. Dar îi pasă cuiva? Să se pună şi oamenii de la Consiliul Judeţean în situaţia noastră. Se fac şapte luni şi cei mai vechi din lot nu au primit un salariu. Cum s-ar descurca, ce ar pune pe masă? Nici mie nu îmi vine să cred că la 26 de ani sunt întreţinut de părinţi şi iubită. Trebuie să se întâmple ceva. Timpul trece şi e în detrimentul echipei. Le mulţumim spectatorilor care au fost sâmbătă la meciul cu CS Mioveni şi ne-au susţinut indiferent de scor. Au înţeles situaţia grea şi ne-au fost alături. A fost impresionant!”, spune căpitanul Cristian Andor.
Lipsiţi de motivaţie
Emulaţia creată după anunţarea cooptării ca acţionar a lui Mihai Giurgiu a început să se estompeze tot mai mult. Jucătorii experimentaţi promişi n-au mai ajuns, nici măcar juniorii de perspectivă de la Şcoala de Fotbal „Mihai Georgescu”, iar motivaţia financiară lipseşte cu desăvârşire.
În tot acest tablou sumbru, antrenorul Gheorghe Silaghi, ajutat de secundul voluntar Alin Pintea şi de antrenorul cu portarii Vlad Gheţe, fac eforturi să ţină grupul cât mai unit deşi e tot mai dificil.
Citiți principiile noastre de moderare aici!