Emoţii mari pentru jucătorii, antrenorii, conducătorii şi suporterii FC Bihor. Marti dimineaţă, Tribunalul Bihor se va pronunţa referitor la cererile unor creditori prinşi în tabelul insolvenţei. Aceştia au de partea lor calitatea de rău platnic a clubului, care are 22 de rate restante în principal din cauza subfinanţării din ultima perioadă şi nu numai.
Cu toate acestea, conducerea clubului speră ca FC Bihor să primească încă o păsuire. „Sperăm să găsim înţelegere şi să primim o amânare. O să-i rugăm să ne mai dea un termen de trei luni. Consiliul Judeţean, finanţatorul nostru, îşi aprobă bugetul după 13 februarie şi după aceea vom putea beneficia de bani pentru a relua plăţile la insolvenţă. De asemenea, mai avem de primit 35.000 de euro până în 30 martie de la AS Roma în contul transferului lui Ionuţ Pop. În aceste zile am purtat discuţii şi cu reprezentanţii celor două organisme care grupează oamenii de afaceri, Federaţia Patronilor Bihor şi Asociaţia Firmelor Bihor. Totul e la nivel de principiu şi se aşteaptă verdictul judecătorului. Sperăm să fim judecaţi şi cu sufletul şi să primim o păsuire, dar este posibil orice”, afirmă preşedintele Viorel Nemeş.
Suma restantă în acest proces se ridică la circa 400.000 de euro.
Şeful FC Bihor promite că va continua politica de reducere a costurilor de funcţionare a clubului, tocmai ca cea mai mare parte a banilor să fie direcţionaţi către ratele insolvenţei.
Fără plan de rezervă
Ce va fi vom vedea marti, dar e clar că FC Bihor traversează cel mai greu moment din ultimul deceniu. Chiar şi cu păsuirea dorită, clubul are nevoie de un plan de redresare realist, în care miza trebuie pusă pe promovarea tinerilor din propria pepinieră şi ajungerea la zero cu datoriile istorice. Lansaţi şi susţinuţi, puştii ar putea deveni atractivi pentru cluburi mai potente financiar şi FC Bihor ar avea o sursă de venit din transferuri.
E evident că nu există niciun plan de rezervă în cazul falimentului.
Spre deosebire de Oradea, în alte oraşe din zonă terenul era deja pregătit. Astfel, la UTA „Bătrâna doamnă” a început din Liga 4 şi se doreşte o înlocuitoare pentru FCM UTA, la Baia Mare, FC Municipal a pornit tot de jos şi face uitat FC Maramureşul, fiind tot mai aproape din Liga 2, iar la Satu Mare, noua Olimpia a renăscut şi între timp a ajuns deja în eşalonul doi. Atât la Arad, cât şi la Baia Mare sau Satu Mare, echipele beneficiază de susţinerea financiară a autorităţilor locale.
Citiți principiile noastre de moderare aici!