Noutarea o reprezintă faptul că de data aceasta posibilul investitor s-a arătat la faţă şi a apărut şi la conferinţa de presă organizată la sediul clubului din Iosif Vulcan.
„Îmi pare bine că am ajuns atât de departe cu negocierile şi sperăm să ne întâlnim tot mai des. Momentan discuţiile sunt foarte avansate, apreciem sprijinul Consiliului Judeţean şi al Primăriei, dar deocamdată sprijinul este doar verbal. Ştiu situaţia extrem de gravă în care este FC Bihor. Să sperăm că se ajunge la o finalitate legală şi săptămâna viitoare, după ce vom avea confirmările scrise de la Consiliul Local pentru stadion şi de la Consiliul Judeţean legat de buget, vom ştii dacă depunem actele pentru schimbarea statutului FC Bihor şi intrarea mea ca acţionar majoritar şi finanţator majoritar. Este o săptămână decisivă pentru că începe campionatul, mai este cu meci de cupă, iar în club nu sunt bani. În momentul de faţă oricare dintre creditorii clubului poate să-l desfiinţeze având în vedere restanţele la planul de insolvenţă”, a spus Giurgiu.
Stadion gratuit şi buget pertinent
Pe lângă discuţiile cu CJ legate de buget, omul de afaceri clujean a depus o cerere către Primăria Oradea pentru folosirea gratuită a stadionului pe cinci ani. Nimic neobişnuit pentru că aşa s-a întâmplat şi în trecut, Primăria asigurând şi de mulţi ani cheltuielile de întreţinere şi cu personalul de la „Iuliu Bodola”. În ceea ce priveşte bugetul pe care îl solicită de la CJ, Giurgiu a spus că acesta este unul pertinent, suma nedepăşind pe cele alocate anii trecuţi de instituţia condusă de Cornel Popa.
Giurgiu a anunţat că la începutul săptămânii viitoare va mai depune la Consiliul Judeţean planul finanţare pe care l-a stabilit vineri, verbal, cu Consiliul Judeţean, reprezentat de vicepreşedintele Ionel Avrigeanu.
„Sunt un optimist şi văzând deschiderea pe care o au cei de la Consiliul Judeţean şi Consiliul Local e clar că există susţinere şi voinţă. Bănuiesc că se va găsi calea să putem colabora”, a mai adăugat Giurgiu.
Datori la FRF şi AJF
Preşedintele Mircea Fodor aşteaptă ca negocierile să fie parafate cât mai repede pentru că timpul până la startul sezonului este foarte scurt, iar atmosfera la echipă este tot mai apăsătoare. „Totul este roz, negociem, vorbim de bani, dar mai mai sunt 22 de zile şi începe campionatul. Nu există niciun contract cu vreun jucător, datorii la Federaţia Română de Fotbal avem din belşug. În jur de 12.000 de lei, pentru mine fiind o sumă imensă la oră actuală. Fără plata acestei sume nu se va putea face niciun transfer. Avem o datorie şi la Asociaţia Judeţeană de Fotbal. De aceea fac un apel, îi rog pe decidenţii politici ai judeţului Bihor să hotărască cât mai repede. Suntem în ceasul 24 din 24 şi e nevoie de o decizie cât mai rapidă în ceea ce priveşte coabitarea cu Mihai Giurgiu, să putem lucra”, spune preşedintele Mihai Fodor.
Consilier judeţean şi membru în AGA CS FC Bihor, Florin Bogdan, a dezvăluit că ambele părţi doresc garanţii. „Teoretic se vrea, la nivel declarativ. Vicepreşedintele Avrigeanu a declarat că a identificat sumele necesare şi e extraordinar că a făcut-o public. După întâlnirea de astăzi, domnul Giurgiu trebuie să-şi pună pe hârtie planul cu lux de amănunte. Din discuţii a rezultat că domnul Giurgiu vrea garanţii clare că Consiliul Judeţean va depune acei bani în termenele stabilite. Consiliul Judeţean vrea, la fel, să fie sigur că domnul Giurgiu îşi asumă obligaţiile pe care şi le ia voluntar, pentru că nu-l forţează nimeni. După ce se pun aceste lucruri pe hârtie, am înţeles că va fi o şedinţă de CJ ordinară devansată şi consilierii îşi vor da acordul sau nu”.
Concluzia a tras-o Mihai Giurgiu: „Dacă vor fi acceptate condiţiile puse de noi sută la sută se va merge mai departe. Toate întâlnirile de până acum au fost pozitive, tot timpul am văzut deschidere. Nu există nimic de reproşat. Depunem actele şi vedem dacă se aprobă condiţiile normale puse de noi, nu e nimic neobişnuit”.
Cine dă primii bani?
Cine ar trebui să vireze primul banii, e întrebarea care s-a născut firesc. „Banii pe care îi bag eu vor acoperi datoriile făcute de alţii, iar cu banii veniţi de la Consiliul Judeţean se va asigura competiţia fotbalistică”, spune Giurgiu.
Datoriile se cifrează la circa 900.000 de euro, conform anunţului făcut de preşedintele Mircea Fodor. În aceste condiţii, CJ-ul ar trebui să facă primele plăţi pentru ca activitatea să se deblocheze, ca jucătorii să semneze contractele şi să fie achitate datoriile la FRF pentru a putea fi programaţi. Nu ar fi nimic imposibil din moment de CJ-ul are deja aprobaţi din februarie 500.000 lei pentru FC Bihor.
DESPRE MIHAI GIURGIU
Mihai Giurgiu are 36 de ani şi este implicat financiar în susţinerea clubului de copii şi juniori Viitorul „Mihai Georgescu” din 2012. „Doresc ca la FC Bihor să implementez un sistem gen Partizan Belgrad”, a spus Giurgiu.
Mihai Giurgiu a declarat că este implicat în afaceri din domeniul construcţiilor de drumuri şi IT. Nu a jucat fotbal de performanţă, ci doar de plăcere cu prietenii…săptămânal.
Citiți principiile noastre de moderare aici!