RVA ORADEA INSOLVENCY SPECIALISTS S.P.R.L. este lichidatorul judiciar al FC Bihor, stabilit de instanţă, o dată cu intrarea în faliment a clubului sportiv. Reprezentantul societăţii, Sergiu Tod, anunţă că, în lipsă de alte active, se va încerca valorificarea mărcii FC Bihor, ce va fi scoasă la mezat. Aceasta pentru că stadionul şi sediul clubului sunt ale Primăriei, iar jucătorii nu pot fi vânduţi prin licitaţie!
„Vom angaja un specialist în drepturi de proprietate intelectuală şi vom evalua drepturile de proprietate intelectuală: culoare, marcă, tradiţie, palmares, siglă – tot ce se poate evalua din acest punct de vedere. Acestea nu se pierd, culorile, palmaresul, poate vor fi interesate consiliile, le pot cumpăra orice persoană juridică. Vom angaja un specialist care să facă aşa ceva, să evalueaze ceea ce înseamnă marca FC Bihor. Mai sunt nişte drepturi financiare, precum cele obţinute prin transferul jucătorului Keşeru. Acestea ar fi resursele. Urmăm paşii cuveniţi prevăzuţi de lege şi care durează câteva luni”, spune Tod. Acesta regretă faptul că FC Bihor va trebui să îşi înceteze activitatea competiţională. Tod: „Se va purcede la desfacerea contractelor de muncă şi desfacerea contractelor de prestări servicii.Mie îmi pare foarte rău, dar mai mult de atât nu puteam face. De ani de zile nu s-a mai plătit şi din păcate toate termenele au expirat”.
Ce va face Judeţul?
„Consiliul Judeţean este în continuare alături de FC Bihor. Istoria şi palmaresul clubului reprezintă ceea ce înseamnă, de fapt, FC Bihor. Ca atare, noi vom fi alături de club şi într-o altă formă, după terminarea procedurii de faliment”. Este declaraţia purtătorului de cuvânt al CJ Bihor, Horia Carţiş, la aflarea veştii intrării în faliment a FC Bihor. Mâna dreaptă a preşedintelui Popa spune că o dată finalizată procedura de faliment, CJ Bihor se va reimplica în fotbal. „Nu vom sta să privim de pe margine. Nu am tras obloanele şi ne-am dus acasă. Ce urmează să facem, urmează să decidem ca urmare a discuţiilor pe care le vom avea cu lichidatorul judiciar. Vom vedea care sunt paşii de urmat”, spune Carţiş, care nu ştie, însă, cum se va implica CJ după ce FC Bihor, în actuala formulă de organizare, va deveni istorie.
„Responsabil e Giurgiu”
Carţiş consideră că principalul responsabil pentru intrarea FC Bihor în faliment este preşedintele clubului, Mihai Giurgiu, şi asociaţii săi, care deţin majoritatea în AGA. Dezvoltă Carţiş: „CJ Bihor a fost de acord cu toate variantele propuse de conducerea clubului. În speţă, varianta cu domnul Mihai Giurgiu finanţator, varianta de redresare financiară propusă de către finanţator, dar până la urmă răspunderea cu privire la viitorul clubului a aparţinut în totalitate conducerii clubului. Consiliul Judeţean este obligat să respecte rigorile legii. De aceea, chiar dacă a avut banii alocaţi, aceştia nu au putut fi viraţi către club, din cauza lipsei celui de-al treilea asociat înscris în mod efectiv în statutul clubului, înregistrat la Judecătorie. La momentul în care domnul Mihai Giurgiu a ajuns preşedinte al clubului, asumarea din partea acestuia a fost una, cu privire la găsirea unor soluţii cu privire la datoriile clubului, atât cele către Finanţe, cât şi cele care priveau ratele de insolvenţă.
Aproximativ 500.000 de euro. Toate luate cumulat sunt 1 milion de euro. CJ Bihor nu poate să îşi asume responsabilitatea asuprea acestei situaţii. CJ a făcut tot ce a putut: a alocat banii necesari, a fost de acord cu formula de conducere propusă de domnul Fodor şi de reprezentanţii clubului, a fost de acord ca finanţatorul împreună cu echipa lui să aibă majoritate în AGA, astfel încât să îşi poată desfăşura activitatea după planul pe care şi l-a asumat. De asemenea, am sprijinit deplasările clubului. CJ Bihor a fost de acord cu planul de redresare propus de către finanţator şi AGA. A fost de acord cu obiectivele sportive propuse de către AGA. Conform hotărârii AGA, până în data de 10 septembrie 2015, dl. Giurgiu trebuia să vireze prima tranşă de 200.000 de euro, din cei 600.000 de euro pe care şi i-a asumat. De la data în care dl. Giurgiu a intrat în club, decizia a fost la ei. Noi, CJ Bihor, eram minoritari în AGA. Giurgiu şi asociaţii lui aveau patru voturi, noi, Consiliul Judeţean, aveam trei voturi”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!