Turul s-a încheiat în Seria 10 din Liga 3, dar pauza competițională va veni abia după ce se vor derula încă 6 etape din retur. La finalul primei jumătăți de campionat se pot face comparații și se pot trage anumite concluzii. Chiar dacă a pornit la drum cu un lot remaniat și un buget de mijlocul clasamentului se poate spune că FC Bihor s-a autodepășit în aceste 9 etape jucate până acum.
[eadvert]
„S-a încheiat un tur de campionat în care am avut rezultate bune, unele obținute în fața unor echipe mult mai experimentate, cu bugete superioare. Avem un lot tânăr, în formare și de multe ori am fost nevoiți să improvizăm. Din punctul de vedere al jocului mai avem de muncit. Tinerețea și lipsa de experiență au făcut ca în unele momente să nu fim la nivelul dorit ca exprimare în teren. Chiar dacă am primit multe goluri, îmbucurător este că am reușit să înscriem în fiecare joc, avem cel mai bun atac din serie, ceea ce ne dă încredere și arată că există potențial de creștere. Până la pauza competițională ne dorim să acumulăm cât mai multe puncte, să rămânem unde suntem pentru că lupta pentru un loc de play-off rămâne deschisă. Sunt șase echipe care se bat pentru 4 locuri, astfel că se anunță o luptă grea, deschisă oricărui rezultat”, spune antrenorul Florin Farcaș
Întrebat care a fost cel mai bun joc făcut de FC Bihor în primele 9 etape, Farcaș a răspuns fără ezitare: „Cel cu Minerul Ocna Dej. Paradoxal în acel meci pierdut echipa a făcut un joc plăcut cu o posesie covârșitoare și cu multe ocazii de gol, însă am luat goluri pe greșeli copilărești”.
Cel mai frustrant meci a fost cel de pe terenul liderului CSM Satu Mare. „În minutul 90+1 aveam 3-2, iar în minutul 90+4 scorul era 3-4. A fost o frustrare cruntă că n-am reușit să gestionăm mai bine prelungirile acelui meci”, rememorează antrenorul bihorean.
Comparație
Făcând o paralelă cu situația existentă după 9 etape în campionatul trecut putem observa că bilanțul de acum este mai bun pentru FC Bihor Oradea, în condițiile în care echipa a pierdut mai mulți jucători, unii experimentați, alții promițători, atât în iarna trecută cât și în vara 2022 (C. Letan, Al. Lezeu, Cr. Copil, A. Barabaș, C. Jurj, M. Kovacs, Fl. Chitaș, M. Ion, D. Cîrjan, D. Marina).
În sezonul 2021/2022 când a evoluat sub denumirea de ACS CAO 1910, orădenii au adunat 17 puncte din 5 victorii, 2 remize și 2 eșecuri, golaveraj 19-14 și s-a clasat pe locul 4 la 5 puncte de liderul Minaur Baia Mare.
În sezonul actual, „roș-albaștrii” au agonisit 19 puncte din 6 victorii, un egal și 2 înfrângeri, golaveraj 18-14.
Înaintea primei etape din retur, FC Bihor este le egalitate cu CSM Satu Mare, sătmărenii fiind lideri grație golaverajului +7 față de +4 al orădenilor.
Returul debutează sâmbătă, de la ora 15:00, când pe Stadionul Iuliu Bodola este programat derby-ul județean dintre FC Bihor Oradea și Lotus Băile Felix.
În sezonul trecut, la finalul play-off-ului orădenii au prins locurile de baraj
ECHIPELE FOLOSITE ÎN ULTIMA ETAPĂ DIN TUR
Echipa din etapa 9, tur 2021/2022
Lotus Băile Felix – ACS CAO 0-2
CAO 1910: A. Barabaș – Cr. Copil, C. Letan, D. Stan, L. Ioviță – G. Cherman (89 D, Cîrjan), R. Ardelean – R. Gunie, A. Gheorghiță, Fl. Chitaș (76 M. Kovacs) – M. Hosu (90 Al. Lezeu). Antrenori: Florin Farcaș, Dorin Mihuț și Vlad Ghețe.
Echipa din etapa 9, tur 2022/2023
FC Bihor – SCM Zalău 1-0
FC Bihor: R. Bob – R. Gunie, D. Stan (87 Al. Popa), L. Ioviță, D. Lupșe – Cl. Petruș, G. Cherman (90+1 Fl. Drăgan) – I. Ban, Ad. Popa (66 M. Hosu), A. Gheorghiță (90+1 P. Andraș) – Sg. Jurj. Antrenori: Florin Farcaș, Dorin Mihuț și Vlad Ghețe.
Doar șase jucători au evoluat în cele două jocuri.
Interesant că atât în ultima etapă a turului de anul trecut, cât și acum, „roș-albaștrii” au avut câte un jucător eliminat: Răzvan Gunie cu Lotus în minutul 86, respectiv Ionuț Ban în minutul 83 cu SCM Zalău.
Citiți principiile noastre de moderare aici!