Preşedintele Mircea Fodor, fostul jucător şi antrenor Paul Popovits senior şi Zoltan Hizo, redactor şef TTV, au fost prezenţi miercuri la conferinţa de presă în care a fost anunţată lansarea campaniei „FC Bihor, legenda nu moare”.
Proiectul constă în diverse acţiuni de sensibilizare vizavi de situaţia în care se află FC Bihor. Cea mai importantă este adunarea de semnături. Dorinţa conducerii FCB este cât mai este de iubit clubul fanion al judeţului. „Sunt curios câte semnături vom aduna, să vedem cât de mult iubeşte omul de rând această echipă”, afirmă Mircea Fodor.
„Istoria e importantă”
Pentru început semnăturile vor fi adunate la sediul clubului, iar după Sărbătorile de Paşte vor fi amplasate puncte de lucru la Piaţa Rogerius, pe pietonală şi la Lotus Center.
„Istoria clubului este mult mai importantă decât prezentul. Avem mulţi foşti jucători ai FC Bihor care susţin această campanie. Adunăm semnături în Oradea, dar şi în primăriile importante din judeţ. Vom pune bannere, mesh-uri, inclusiv pe tramvaie. Avem un prim unsprezece de mari fotbalişti orădeni, avem rezervele, şi practic avem nevoie de al 12-lea jucător, respectiv bihoreanul care prin semnătura sa să pună o oarecare presiune pe autorităţile locale. Nu clubul este vinovat că a ajuns în situaţia asta. Consiliul Local şi Consiliul Judeţean ar fi cele mai îndreptăţite să afle cum s-au cheltuit banii publici alocaţi la FC Bihor, dar nu o fac. Nimeni din AGA nu răspunde pentru datorii din 2004 până acum”, a spus Hizo, coordonatorul campaniei.
Ţinta ar fi adunarea a circa 50.000 de semnături de susţinere, ceea ce ar reprezenta o masă importantă, iar autorităţile ar trebui să ţină seama de voinţa poporului.
Cauza FC Bihor este susţinută şi de Paul Popovits senior, fost jucător şi antrenor. „Mă simt onorat să apăr interesele unuia dintre cele mai vechi cluburi din România. Nu este posibil ca un oraş cu 200.000 de locuitori să nu poată susţine o echipă măcar de Liga a II-a, dar Pâncota sau Tărlungeni pot. Ştim că este greu, dar vreau să-l întreb pe domnul primar de ce nu este interesat să afle ce s-au întâmplat cu banii la acest club? Cineva a greşit cu siguranţă de s-a ajuns în situaţia asta. Mai întreb de asemenea, unde este spiritul orădean? Noi am fost învăţaţi pe vremuri că dacă nu îţi respecţi trecutul nu ai nici viitor”, a precizat Popovits.
Alţi foşti jucători sau antrenori ai FC Bihor care susţin această acţiune sunt Kun, Zare, Ovi Lazăr, Kulcsar, Kiss, Cigan, Dianu, Albu, Naom, Mihai Neşu, Keşeru sau Emeric Ienei.
Cheia e la CJ
O altă problemă care presează este găsirea celui de-al treilea asociat la FC Bihor, lângă Consiliul Judeţean şi Drumuri Orăşeneşti. Din această cauză, CJ-ul încă nu a virat banii alocaţi către FC Bihor. În aceste condiţii, clubul s-ar dizolva dacă până în 24 aprilie „triumviratul” nu va fi completat.
Dacă unii angajaţi ai CJ susţin că al treilea acţionar ar trebui să vină cu o sumă apropiată de cea alocată de „judeţ”, preşedintele FC Bihor afirmă că „statutul clubului este foarte clar, poate intra orice persoană juridică în cota stabilită de Adunarea Generală a Asociaţilor”. Cert este că timpul tace şi trece, iar cel care pierde este FC Bihor. Clar, soluţiile sunt la acţionarul majoritar, Consiliul Judeţean, care trebuie să arate concret că îşi doreşte salvarea FC Bihor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!