În momentul când la Casa Fotbalului începea şedinţa Comitetului Executiv al FRF, pe Stadionul Iuliu Bodola jucătorii de la FC Bihor ieşeau la antrenament. Poate, tocmai pentru a nu fi cu gândul la ceea ce decid în privinţa FC Bihor cei 14 „executivi”, antrenorii Gheorghe Ghiţ şi Marius Marinău le-au pregătit o porţie de „bucăţi” de alergat contra cronometru. Şedinţa de pregătire s-a încheiat, nu însă şi cea din Comitetul Executiv. Unde a urmat un întreg circ.
FC Bihor, de la extaz la agonie
În jurul orei 14 jucătorii exultau după ce au aflat votul din Comitetul Executiv în urma căruia FC Bihor primea drept de joc în Liga 1. Bucurie de scurtă durată pentru că la Bucureşti lucurile s-au precipitat. Ieşit din sală în momentul votului, Mircea Sandu a atacat decizia Comitetului Executiv susţinând că nu avea competenţa necesară. În aceste condiţii, singura modificare în regulament prin care cele trei cluburi fără licenţă se mai pot apăra este calea Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Laussane. „Şi eu vreau să intru în posesia adevărului şi că au această posibilitate să se adreseze TAS-ului. Dacă răspunsul e în favoarea cluburilor într-o lună, mă gândesc ce putem face pentru a-şi recăpăta drepturile competiţionale. Pe de altă parte e bine şi peste două luni, trei luni, să vină decizia, pentru a afla adevărul”, parează Naşu Sandu. E de neînţeles cum două comisii ale FRF să poată da verdicte total opuse şi să plătescă doar cluburile şi suporterii lor care vor fi privaţi de meciuri din Liga 1.
„Mergem înainte”
Dacă Marian Iancu, patronul timişorenilor anunţase deja că va ataca la TAS decizia Comisiei de Apel, acelaşi lucru urmează să-l facă şi FC Bihor. „Am primit un comunicat din partea FRF prin care suntem înştiinţaţi că avem posibilitatea să ne apărăm la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Este vorba de o pasare a responsabilităţii din partea FRF. Pregătim documentele şi mergem înainte”, afirmă Dumitru Voloşeniuc, membru în AGA CS FC Bihor. După ce au luat act de hotărârea FRF, oficialii clubului s-au pus pe treabă pentru a culege informaţii pentru intocmirea dosarului şi ceea ce înseamnă un proces la TAS. E de văzut şi dacă instituţia de la Laussane are competenţe în astfel de cazuri. Cert e că FRF a mai arătat încă o dată că acolo se poate întâmpla orice. Cum se întâmplă undeva unde regulile sunt interpretabile şi se judecă în funcţie de interese.
TEODOR BIRIŞ
Citiți principiile noastre de moderare aici!