Dojo-ul JC Liberty a găzduit miercuri seară un antrenament comun de judo, la care au participat fotbaliștii grupelor U17 și U19 ani din cadrul Academiei FC Bihor, împreună cu judoka de la JC Liberty.
Antrenamentul a fost condus de sensei Florin Lascău 8 Dan, fost campion mondial, directorul Comisiei de Arbitraj din cadrul Federației Internaționale de Judo, singurul Shidoin din lume din afara Japoniei, antrenor al JC Liberty.
A fost primul antrenament de judo al fotbaliștilor orădeni, având ca scop completarea, perfecționarea pregătirii lor fizice și evitarea accidentărilor.
Antrenamentul a fost urmat de semnarea protocolului de colaborare dintre cele două cluburi, de către președintele JC Liberty Oradea, Loredana Lascău 3 Dan, respectiv George Tătar, președintele FC Bihor. Au mai fost prezenți Alina Borza 2 Dan – vicepreședinte al JC Liberty, Stelian Farcău – coordonatorul Academiei FC Bihor, Laurențiu Danșa – component al AGA FC Bihor și Adrian Sorin Todea – antrenorul grupei U 17 ani. Conform protocolului, toate grupele FC Bihor, de la U10 până la U19 ani, vor efectua lunar câte un antrenament de judo, alături de judoka de la JC Liberty.
Această pregătire fizică suplimentară este asemănătoare cu antrenamentele efectuate de echipa Steaua, câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni în 1986, sub conducerea lui sensei Florentin Marinescu, maestru al artelor marțiale. Antrenamentele respective au dus la reducerea spectaculoasă a numărului de accidentări suferite de fotbaliștii steliști.
„Din punct de vedere sportiv, această colaborare înseamnă un foarte mare câștig pentru ambele cluburi. A lua elemente și abilități de judo și a le transfera în domeniul fotbalului înseamnă o pregătire mult mai bună a sportivilor, care va duce la protejarea lor de accidentări. Această pregătire suplimentară va duce la mai puține accidentări, la o mai mare încredere de sine și la mai multă disciplină. Ne dorim să avem nu numai o echipă bună de judo, ci și echipe mai bune și mai valoroase de fotbaNoi nu facem altceva decât să continuăm ceea ce a început cu mulți ani în urmă sensei Florentin Marinescu, care a fost un deschizător de drumuri în acest sens. Mă bucur foarte mult că am putut să reluăm această tradiție în România, pentru că acest lucru se practică frecvent în Europa, de exemplu la Ajax, un club de elită din fotbalul mondial”, ne-a declarat sensei Florin Lascău, unul dintre cei mai valoroși judoka români din toate timpurile.
[eadvert]
Citiți principiile noastre de moderare aici!