FC Bihor și FCSB (Steaua) au avut de-a lungul anilor legături speciale. A fost o perioadă în care clubul bihorean s-a numit FC Armata Bihor, iar conducător a fost fostul mare handbalist Cristian Gațu, ca să nu mai amintim de performanțele lui Emeric Ienei pe banca tehnică a steliștilor.
[eadvert]
În ultimii 50 de ani mai mulți jucători bihoreni au îmbrăcat tricoul roș-albastru și i-aș aminti pe Iosif Vigu, Lajos Sătmăreanu, Ovidiu Lazăr, Zsolt Muzsnay, Mircea Lucian Ciocan, Mihai Neșu, Cosmin Vâtcă, Claudiu Keșeru sau acum Adrian Șut. Performanțele reușite de bucureșteni, dar și această chimie între cluburi a făcut ca FCSB (fostă Steaua) să fie extrem de iubită în Bihor. A rămas în memoria iubitorilor de fotbal și acel celebru meci din 1988 când Steaua a învins cu 3-2 după multe minute de prelungiri.
În sezonul 2003/2004, ultimul în care Oradea a avut echipă în prima ligă, cea mai mare asistență la un meci al FC Bihor pe Stadionul Iuliu Bodola s-a înregistrat la duelul cu Steaua (FCSB).
Două autogoluri în 2004
Steaua (FCSB) era atunci pe locul 2, după Dinamo, cu 52 de puncte, în timp ce FC Oradea (FC Bihor) încheia plutonul cu doar 19 puncte. Confruntarea s-a decis în doar șase minute, primele două fiind autogoluri: Cristian Munteanu 20, Ion Dumitra 24, singurul stelist marcator fiind Nicolae Dică 26. Integralist a fost atunci Mihai Neșu, care a fost invitat de conducerea FC Bihor și la meciul de miercuri seara, care va debuta la ora 21:00.
La FC Oradea au evoluat: Vâtcă – Fl. Lazăr, N. Stanciu, Cr. Munteanu – S. Fele, I. Dumitra (65 R. Gado), J. Siljanoski, S. Sfârlea, M. Lungan (69 R. Fritea) – B. Vrăjitoarea, D. Stan (88 V. Georgiu). Antrenor: Zsolt Muzsnay
La Steaua, antrenorul Victor Pițurcă a mizat pe V. Hamutovski – G. Ogăraru, M. Rădoi, V. Răchită, M. Neșu – Fl. Dumitru (85 Pitu), S. Paraschiv (70 M. Aliuță), R. Pădureț, N. Dică – L. Diniță (65 D. Oprița), Ad. Neaga.
Jocul a fost arbitrat de Ionică Serea (Focșani) – Cristian Nica (Ploiești), Florin Buzărnescu (Craiova), iar observatori au fost Alexandru Boc (București) și Mircea Salomir (Cluj).
FC Bihor a retrogradat la finalul acelui sezon, iar Steaua a rămas pe locul 2, titlul fiind câștigat de Dinamo.
Primit cu aplauze
La meciul din 2 mai 2004 a fost prezent și finanțatorul Gigi Becali, care a fost primit cu aplauze de publicul bihorean, a dat autografe și s-a fotografiat cu fanii.
„La Oradea am fost primit cel mai bine din toate locurile pe unde am umblat. Nu am putut să mă bucur la goluri, pentru că nu am dorit să sfidez acest public minunat”, declara atunci Becali, pentru Jurnal bihorean.
Pagina de sport din Jurnal bihorean, după jocul cu Steaua din 2 mai 2004.
Partida FC Bihor – FCSB este programată astăzi de la ora 21:00 și va fi televizată de Digi Sport și Prima Sport. Intrarea publicului pe stadion va fi permisă de la ora 19:00.
Meciul va fi arbitrat la centru de Andrei Moroiță din Ploiești, ajutat la cele două linii de Ionel Dumitru (Gherghița), Raul Ghiciulescu (Lugoj). Arbitru de rezervă a fost trimis Florin Ovidu Mazilu (Satu Mare), iar observatori din partea FRF sunt Cătălin Pașcanu (Cugir) și Aron Huzu (Sibiu).
În Grupa C, marși s-au jucat meciurile: SCM Zalău – Oțelul, scor 1-4, și Dinamo – FCU Craiova, scor 1-1.
Reguli de acces pe Stadionul Iuliu Bodola
Întrucât se anunță un stadion plin, situație nemaîntâlnită de multă vreme, FC Bihor Oradea a emis un comunicat cu regulile care trebuie respectate pentru buna desfășurare a evenimentului.
„În vederea desfăşurării în condiţii cât mai optime şi pentru a ne putea bucura de evenimentul de mâine seară, prilejuit de meciul din Cupa României, cu FCSB, clubul FC Bihor Oradea, împreună cu reprezentanţii instituţiilor care asigură securitatea şi ordinea la acest eveniment transmit spectatorilor câteva informaţii esenţiale şi reguli de bază:
– accesul pe stadion se va putea face deja cu două ore înainte, începând cu ora 19:00;
– vor fi deschise cinci porţi ale stadionului, cu nouă zone de acces, în total;
– biletele şi abonamentele vor fi scanate, astfel încât cu un bilet sau abonament se va putea intra o singura dată (cine va încerca să trimită biletul sau abonamentul, fizic sau codul de bare prin mail, la vreo altă persoană din afară, aceasta din urmă nu va putea intra, pentru că la scanare se va semnala acest lucru, respectiv că a mai fost scanat o dată!); există şi o listă şi cu cei care au încercat astfel de manevre la jocul de campionat de sâmbătă;
– la intrarea în stadion se vor efectua controale stricte, astfel nu va fi permis accesul cu: flacoane, umbrele, baterii, arme albe, produse inflamabile sau pirotehnice!
– nu va fi permis accesul persoanelor aflate vizibil în stare de ebrietate!
– este interzis accesul cu bannere şi steaguri care conţin mesaje injurioase, xenofobe sau rasiste!
– participanţii la eveniment sunt îndemnaţi să nu blocheze căile de acces şi scările din tribună!”.
Trimite articolul
XÎn care secol sa numit FCArmata Bihor? Nici o dată! Clubul acesta a avut mai multe denumiri, dar în secolul trecut, să numit CAO, ICO, Crișul Oradea, și FCBihor. Poate să-mi comfirme cineva contrariul? Și în ce an?
Luați uitat pe Pușcaș. A jucat la noi pe vremea lui Mateianu când lea administrat Stelei acel 3-1 de neuitat. Atunci la luat la ei pe Pușcaș.
-
Si ti-au luat si tie cartea de gramatica si ortografie.
Nesimtitii!
Ce meci!
Baietii care nu stiu sa dea in minge vs. baietii care nu stiu unde e mingea.
O echipa din liga a patra din oricare campionat din vest i-ar bate si pe unii si pe altii de li s-ar usca frizurile.
Da, asta seara un eveniment foybalistic mult asteptat, pe nocturna stadionului Iuliu Bodola. Sper intr-o comportare onorabila a echipei de pe malul Crisului, mai ales ca intalnesc o echipa neinvinta in prima liga. Succes ambelor echipe in vederea oferirii unui spectacol sportiv de inalta tinuta.