LaSpitalulClinic Judeţean de Urgenţă Oradea, unde se află sute de bolnavi, până în jurul orei 13:00 nimeni nu ştia absolut nimic despre votare. Bolnavii aşteptau, cadrele medicale ridicau din umeri, nefiind informate despre cum se va derula votul în spital. „Noi am dori să votăm. Şi noi avem dreptul la vot. Ce vină avem că suntem internaţi în spital? Nimeni nu ne-a spus nimic unde am putea să votăm sau cum”, ne-a declarat un bolnav internat pe una dintre secţiile chirurgicale ale spitalului, susţinut de colegii săi de salon. Nici aparţinătorii nu au fost încântaţi de faptul că bolnavii au fost lăsaţi de o parte în zi de vot. „Fratele meu este mobilizat la pat. A fost operat la picior. Ar fi votat şi el. Dacă nu poate pentru primar ori Consiliul Local, pentru că este din Beiuş, putea să voteze pentru Consiliul Judeţean”, ne-a declarat un aparţinător.
Asistentele medicale erau şi ele nedumerite de ceea ce se întâmplă. Pe orice secţie întrebam de urna mobilă de vot, orice asistentă ridica din umeri. „Până acum, la orice fel de alegeri, aveam secţie de vot în spital. Acum nimeni nu ne-a spus nimic. Noi nu am apucat să votăm că am venit la lucru la ora şapte, sperând că vom putea vota aici”, susţine o asistentă medicală.
Liste speciale
„Am fost informaţi că trebuie făcute liste speciale cu bolnavii care doresc să voteze şi, în funcţie de aceste liste, va fi chemată urna mobilă de la secţiile de votare de care aparţin respectivii bolnavi”, ne-a declarat managerul spitalului, ec. Emil Popovici Muţ. Însă acest lucru era valabil doar pentru orădeni, bolnavii din alte părţi ale judeţului fiind privaţi de acest drept. Astfel, câteva sute de persoane nu şi-au putut exercita dreptul de a vota, din cauza unor legi absurde. Oricum, şi pentru bolnavii din Oradea procesul de întocmire a listelor speciale a început abia pe la orele amiezii.
Viorica Borz
Citiți principiile noastre de moderare aici!