Barbatii pot deveni peste masura de excitati si in 10 secunde, dar in cazul partenerelor lor lucrurile stau altfel.
Pentru ele, aceasta faza intima a preludiului este o pregatire obligatorie a corpului pentru extaz. Specialistii subliniaza ca preludiul este la fel de important ca actul intim in sine.
In societatile occidentale, tot mai multe femei indraznesc sa-si revendice dreptul la placere si deschid acest subiect, insa exista numeroase tari in care este o tema interzisa (America de Sud, de pilda).
Explicatia vine din faptul ca erotismul este strans legat de cultura si religie, iar mostenirea iudaico-crestina prezinta sexualitatea doar din unghiul strict al reproducerii, ce tine de placere intra in sfera pacatului.
O zi intreaga de preludiu
Partenerii nu trebuie nicicand sa uite ca afrodisiacul perfect este tandretea. Practic, intervin psihologii, preludiul unei partide de dragoste tine cat e ziua de lunga si consta inclusiv intr-o comunicare excelenta, intr-o intelegere perfecta.
Cand vorbesc despre preludiul propriu-zis, sexologii il descriu ca pe o izolare de restul lumii, ca si cum cuplul ar fi intr-o bula si nimic nu ii preocupa pe cei doi in afara de atingerea extazului. Fiecare daruieste si primeste intr-un ritm comun, iar organele sexuale se transforma prin excitatie in organe ale placerii.
Atingerile nu trebuie sa ocoleasca nici o parte a corpului pentru ca a face dragoste inseamna mult mai mult decat contactul mucoaselor genitale – avem 1.800 cm patrati de piele care au 1.500.000 de receptori.
Mangaierile duc la un extraordinar echilibru nervos, elimina tensiunile si favorizeaza aparitia starii de euforie. Motivele sunt pur biologice: mangaierile pun in joc centrii cerebrali ai placerii care imprastie in encefal si in sange faimoasele endorfine.
Tot in timpul preludiului, primim si semnalele ca trupul partenerului este pregatit pentru urmatorul pas si abia atunci poate incepe actul sexual propriu-zis, penetrarea.
Variante de preludiu
Exista nenumarate variante de preludiu, pentru ca totul tine de imaginatia partenerilor. Sunt totusi si cateva notiuni de baza despre care vorbesc sexologii.
Preludiul perfect include obligatoriu o comunicare fara cusur pentru ca foarte multe sondaje arata ca un rol important in stimularea celuilalt il joaca marturisirea fanteziilor sexuale. Apoi, nu subestimati niciodata puterea sarutului. Un sarut poate “bulversa” in cel mai bun sens al cuvantului circulatia sangvina.
Multi oameni privesc preludiul ca pe orice “actiune” sexuala in afara penetrarii. Sexul oral, stimularea clitorisului sau masturbarea reciproca sunt considerate de unii preludiu.
Exista insa si cei care cred ca la capitolul preludiu intra orice nu implica un contact genital – sarutul, discutiile despre fantezii sau punerea lor in practica prin jucarea unor anumite roluri, masajul, dansul, dirty talking etc.
Este parerea lor ferma ca orice are sansa sa duca la orgasm poate fi trecut la rubrica “sex”, indiferent daca are sau nu loc penetrarea. Asa ca pentru ei sexul oral nu inseamna preludiu, ci sex si insista pe importanta atingerilor si a sarutarilor inaintea unui astfel de contact.
Au dreptatea lor si poate ar trebui sa le dati ascultare macar o data si sa vedeti cum e daca in loc de cateva minute de mangaieri si alte cateva de sex oral, dublati durata atingerilor si abia apoi treceti la celalalt nivel.
Interesant e insa ca foarte multi barbati declara ca privesc sexul oral pe care il ofera partenerelor, nu ca pe o sursa de placere pentru ele, ci ca pe un pas obligatoriu de bifat inaintea penetrarii ca sa fie siguri ca nu vor avea probleme din cauza lipsei lubrifierii.
Statistici
Potrivit sondajelor facute de Alfred Kinsey in anii ‘50, cele mai intalnite tehnici de preludiu erau: sarutul (99,4%), stimularea manuala a sanilor (98%), stimularea manuala a zonei genitale feminine (95%), stimularea orala a sanilor (93%), stimularea manuala a organelor sexuale masculine (91%), sarutul frantuzesc (87%), sexul oral oferit partenerei (54%), sexul oral oferit partenerului (49%).
Iar durata unui preludiu, din datele stranse de la partenerii care au luat parte la studiu: 11% dintre cupluri au spus ca preludiul dureaza 3 minute, 36% dintre cupluri au mentionat o durata de 4-10 minute, 31% dintre cupluri se bucura de un preludiu de 11-20 de minute si numai 22% dintre cupluri au bifat o durata a preludiului care depaseste 30 de minute.
ziare.com
Trimite articolul
XAr trebuii publicate mai multe date despre cum sa ne facem placuti sau sa placem persoanei de langa noi.Pentru ca in ziua de astazi nu prea mai exista dragoste numai sex.Multi cred ca dorinta animalica de a face sex ne da o liniste, ne da o liniste corporala dar nu sufleteasca.Asa ca iubiti mai mult cu sufletul nu cu penisul 😉
sunt in totalitate de acord cu tine.Pe cei mai multi ii intereseze sa si-o traga cu oricine ,iar sentimentele sunt lasate balta.