CSM Oradea și-a propus la debutul ediției câștigarea Cupei României și a titlului de campioană națională, precum și un parcurs cât mai lung în cupele europene.
[eadvert]
Din nefericire, niciunul din aceste obiective nu a fost îndeplinit. Echipa noastră a pierdut finala Cupei României chiar în bazinul propriu, după ce a condus cu 4 goluri înaintea ultimului sfert (o contraperformanță bizară), a ratat calificarea în finala mare a Superligii Naționale și a fost eliminată din cupele europene după doar două turnee (unul de LEN Champions League, iar celălalt de LEN Euro Cup).
Este un bilanț neașteptat de modest, mai ales că speranțele la un sezon bun erau foarte mari, în condițiile în care echipa a realizat patru transferuri promițătoare: Belényesi Dávid, Radoslav Filipovic (portarul echipei naționale a Serbiei), Petar Velkic (Serbia) și Filip Gardasevic (Muntenegru). Din păcate, speranțele nu s-au împlinit, producând foarte multă amărăciune în rândurile suporterilor și iubitorilor locali ai acestui sport.
Situație de criză
Fără putință de tăgadă, poloul orădean se află în criză. Acest fapt este dovedit și de numărul foarte redus de jucători ai CSM Oradea care sunt componenți ai echipei naționale – doar doi: Vancsik Levente și Belényesi Dávid. Iar acest lucru se întâmplă exact în momentul unei ascensiuni remarcabile a poloului românesc, singurul joc de echipă din țara noastră care este calificat la Jocurile Olimpice 2024, după o pauză de 12 ani. Ultima prezență a reprezentativei României la JO a fost cea de la Londra 2012, când CSM Oradea a avut nu mai puțin de cinci internaționali: Kádár Kálmán, Nicolae Diaconu, Ramiro Georgescu, Tiberiu Negrean și Mihnea Chioveanu.
Conducerea CSM Oradea admite că echipa sa de polo este în criză și promite măsuri.
„Fără îndoială, suntem foarte nemulțumiți de rezultatele din acest sezon. În niciun caz nu ne-am așteptat să ne bată Dinamo de trei ori în ultimele patru întâlniri, o echipă pe care noi am învins-o în toamnă, în turul campionatului, fără drept de apel, cu 15-5. Iar acum, când era mai important, ne-au bătut ei de trei ori și ne-au trimis în finala pentru locurile trei-patru. Ne-a bătut Dinamo, o echipă cu un buget mult mai mic decât al nostru, cu doi jucători reveniți în activitate la vârsta de peste 40 de ani (Cosmin Radu – 43 de ani și Dragoș Stoenescu – 45 de ani – n.red), după ce s-au retras în urmă cu doi ani din activitate. Este de neînțeles acest lucru. Chiar dacă Dinamo a progresat din toamnă, este clar că echipa noastră, dimpotrivă, a regresat. Totodată, pe Steaua nu am putut să o batem niciodată în acest sezon”, ne-a declarat președintele CSM Oradea, Șerban Sere.
Regres vizibil
Oficialul orădean afirmă că activitatea secției de polo va fi analizată și vor fi luate măsuri în consecință.
„Va trebui să facem o analiză a evoluției din acest sezon, să vedem unde s-a greșit și să găsim cauzele acestei situații în care a ajuns echipa. Deocamdată așteptăm finalul sezonului, iar apoi vom trage linia și vom vedea ce este de făcut. Rezultatele sunt neașteptat de modeste, în condițiile în care echipa a beneficiat de un buget bun, mai mare decât cel din sezonul precedent, iar jucătorii s-au bucurat de cele mai bune condiții, la fel ca și cei de la celelalte secții. Fără îndoială, vom lua măsurile care se impun”, a conchis președintele CSM Oradea.
Trimite articolul
XPentru a revenii – la anu ! – în luptă pentru a câștiga titilu național /Cupa României este nevoie de :
– 1. un alt antrenor
– 2. 15 (cincisprezece) jucători noi
– 3. o minge înaltă