CSM Oradea şi CSU Asesoft Ploieşti se află la egalitate, scor 1-1 (80-60 şi 90-91), după primele două meciuri din cadrul semifinalelor Ligii Naţionale de baschet masculin. După prima partidă, adjudecată categoric de orădeni, a urmat acel meci „cu cântec”, al cărui rezultat a fost decis în mare măsură de faultul antisportiv acordat de arbitrul Marius Ciulin împotriva echipei noastre, în finalul reprizei de prelungiri. De notat faptul că arbitrul constănţean se afla la mare distanţă de banca formaţiei orădene în momentul în care a acordat acea decizie, spre deosebire de ceilalţi doi colegi ai săi, care nu au considerat însă necesar să dicteze nimic.
„De obicei nu comentez în niciun fel arbitrajul. De data aceasta vreau să spun doar că astfel de decizii se pot acorda de zeci de ori într-un meci. Marius Ciulin a decis să sancţioneze banca noastră deşi se afla la circa douăzeci de metri de noi, pentru nişte proteste care se întâmplă frecvent. Culmea este că greşeala antisportivă a venit în urma altei decizii eronate, un fault al lui Franklin care n-a existat, văzut doar de Ciulin. Trebuie să subliniez faptul că banca echipei noastre n-a fost sancţionată cu fault antisportiv niciodată în ultimele patru ediţii de campionat. S-a întâmplat exact acum, în acel meci în care noi conduceam Asesoftul şi eram atât de aproape de a doua victorie. Poate că Marius Ciulin s-a speriat de posibilitatea de a fi doi la zero pentru noi în faţa echipei campioane. Asta este, nu avem ce să facem”, ne-a declarat managerul CSM Oradea, Şerban Sere.
A judecat cu măsuri diferite
La rândul său, antrenorul Cristian Achim a incriminat la rândul său arbitrajul, într-un mod mai mult sau mai puţin voalat. „Am fi meritat să câştigăm şi al doilea meci, dar rezultatul a fost decis pe alte căi. Am făcut şi noi greşeli, am avut punctele noastre slabe, nu contest meritele echipei ploieştene, dar consider că nu a fost corect să pierdem. Situaţii ca şi aceea în care banca noastră a fost sancţionată cu fault antisportiv se întâlnesc mereu în meciurile cu final echilibrat. De câte ori se fluieră însă? Am avut dreptate atunci când m-am temut de Asesoft, dar nu din considerente tehnice sau de valoare a echipei. De asemenea, le dau dreptate formaţiilor care doresc să evite Asesoftul în play-off, până la finală”, a afirmat tehnicianul orădean.
Mai trebuie evidenţiat faptul că singurele două partide pierdute de CSM Oradea în play-off (meciurile cu numărul doi ale întâlnirilor cu U Mobitelco, respectiv cu CSU Asesoft, ambele la Oradea) au fost conduse de acelaşi arbitru, Marius Ciulin. Chiar dacă Ciulin poate avea acoperire regulamentară privind acel fault tehnic, el este acuzat pe bună dreptate pentru că nu a judecat cu aceeaşi măsură alte zeci de situaţii similare pe banca ploieştenilor, unde Alexandru Iacobescu a protestat vehement, pe toată durata partidei, inclusiv în repriza de over-time.
Infrangere dramatica, dupa prelungiri, in meciul 2. CSM Oradea – CSU Ploiesti 90-91
Citiți principiile noastre de moderare aici!