Totodată, el s-a referit la situația financiară și la perspectivele bugetului pentru sezonul următor. Oficialul orădean a afirmat că bugetul clubului este insuficient pentru a asigura performanța pentru toate cele opt secții. Bugetul rezervat secției de baschet pentru anul 2022 este de 1.150.000 de euro, din care 750.000 provin din resursele alocate de Primărie, iar 400.000 reprezintă sume obținute de la sponsori. 14.000 de euro au fost primiți din drepturile de televizare ale meciurilor de pe terenul propriu. 25.000 de euro au fost alocați pentru echipele juvenile ale Academiei de baschet. O pondere mare a cheltuielor din bugetul secției sunt destinate participării la cupele europene, cu deplasări numeroase și lungi. În actualul sezon au existat de pildă trei deplasări în Portugalia și una în Danemarca.
[eadvert]
„Consider că participarea echipei noastre în cupele europene este prioritară pentru club, CSM CSU Oradea reușind de altfel să performeze în FIBA Europe Cup. Sunt convins că și publicul apreciază aceste rezultate și este dornic să vadă la Oradea echipe de top din baschetul european”, a afirmat Șerban Sere. În sezonul recent încheiat, bugetul echipei noastre de baschet nu s-a mai situat pe unul din primele trei locuri din Liga Națională. Pentru ediția care urmează, situația nu pare să se îmbunătățească, dimpotrivă, există perspectiva ca și alte echipe să beneficieze de bugete mai mari. „Vom încerca să atragem sume mai mari din sponsorizări. În orice condiții, obiectivele echipei noastre rămân aceleași: o campanie cât mai bună în cupele europene, câștigarea campionatului și a Cupei României”, a explicat președintele CSM Oradea. Secția de polo a avut în 2022 un buget de 550.000 de euro, 90% provenind din bugetul clubului, iar restul de 10% din venituri proprii și sponsorizări. „Suntem în discuții cu un sponsor și sperăm ca acestea să se concretizeze”, a afirmat oficialul orădean.
Șerban Sere promite o creștere a bugetului pentru sezonul următor, acesta urmând să ajungă la circa 650.000-700.000 de euro. La rândul său, secția de handbal a beneficiat de un buget de 158.000 de euro, provenind din bugetul alocat clubului. La finele sezonului, echipa de handbal CSM Oradea, clasată pe locul 3 la barajul pentru promovare, a primit o invitație din partea FR Handbal pentru a se înscrie în Liga Națională, ca urmare a retragerii formației CSM Reșița. Pentru a putea evolua în Liga Zimbrilor, CSM Oradea ar trebui să înscrie o echipă și în Divizia A, conform regulamentului federației. Din păcate, clubul orădean nu dispune de bugetul necesar pentru a forma două astfel de echipe competitive.
„Pentru cele două echipe, din Liga Națională și Divizia A, ar trebui să transferăm cel puțin 15-20 de jucători noi. Bugetul unei echipe care se bate la retrogradare în Liga Zimbrilor este de circa 700.000 de euro. Atât a avut Poli Timișoara, dacă bine știu. Din nefericire, noi nu avem cum să asigurăm un astfel de buget, în condițiile în care sponsorii sunt foarte dificil de găsit. Nu am putea crește bugetul pentru handbal decât dacă am micșora bugetele celorlalte secții, ceea ce ar duce în mod evident la o diluare, o scădere a performanțelor realizate. Acest lucru nu este de dorit. În aceste condiții, echipa de handbal își va continua activitatea în continuare în Divizia A. Din păcate, la handbal nu a existat o strategie la nivel local sau județean pentru a forma o piramidă, cu echipe la toate nivelurile de copii și juniori. La baschet a durat 8-10 ani pînă am clădit aceste structuri și abia apoi am reușit să facem pasul spre marea performanță. Intenția mea este să creăm o astfel de strategie și la handbal, pentru a putrea crește juniori și jucători de valoare”, a explicat Șerban Sere. Referitor la modalitățile de mărire a bugetului alocat clubului pentru sezonul viitor, președintele CSM Oradea a declarat că va solicita din partea Primăriei și Consiliului Local o sumă mai mare. „Este însă greu de crezut că municipalitatea va putea mări bugetul destinat sportului, în condițiile actuale de criză. La momentul de față, autoritățile locale fac mari eforturi pentru a putea asigura cofinanțarea proiectelor europene, împrumutând sume importante în acest sens. Din aceste motive, nu cred că vom putea beneficia de un buget sensibil mărit față de cel anterior”, a conchis președintele CSM Oradea.
Trimite articolul
XDomnilor ; vă sugerez să o desființați! De ce să mai aruncați banii pe astfel de sport! De ani de zile o trageți tot așa. Oradea odinioară avea echipă de băieți și fete în handbalul românesc care reprezenta judetul în divizia A! Azi nu mai suntem în stare nici handbal și nici fotbal să îl mai susținem. Bravo conduceri județului Bihor.
-
Corect (din pacate). E o mentalitate…greu al naibii de gasit sponsori. Sa mearga cu caciula in mana la Don Benny.
Sere profitor jegos ce esti, ”este foarte dificil sa gasesti sponsori” spui, dar de alungat a fost extrem de usor pentru tine, Gavela, Digi dintre cei mai importanti, ai adus in schimb spitalul Pelican, dupa mintea ta putina. Dati demisia incompetent excroc ce esti!