În vârstă de 36 de ani, el a decis să pregătească grupe de băieţi în cadrul clubului ACS Tonic 2012 Oradea.
„Am ajuns la o vârstă la care cred că trebuie să mă gândesc şi la viitor. Sper să mă descurc cu brio în această activitate de antrenor, pe care o voi începe, deocamdată, la grupe de copii. Îmi voi continua şi cariera de jucător, nu mă gândesc încă la retragere”, ne-a declarat Devid Munea.
Referitor la echipa sa, CSM Oradea, Munea dă asigurări că aceasta va lupta în continuare pentru unul din primele două locuri în clasamentul Seriei B a Diviziei A de handbal masculin.
„Va fi greu să câştigăm seria, deoarece rivala noastră, Universitatea Târgu Jiu, deţine un lot superior numeric şi valoric. Ei au o bancă lungă, spre deosebire de noi, care nu ne prea putem baza pe rezerve în meciurile dificile. Nouă ne este greu şi să antrenăm, în condiţiile în care ne bazăm doar pe 14 jucători, dintre care trei sunt juniori. În comparaţie, Târgu Jiu are 24 de jucători şi rezerve capabile să înlocuiască cu succes titularii. Cu toate acestea, echipa noastră va continua să lupte pentru promovare. Nu pot promite că ne vom păstra primul loc, dar garantez că nu vom pierde locul doi”, a afirmat căpitanul echipei CSM Oradea.
Devid Munea regretă faptul că formaţia orădeană nu beneficiază de o susţinere financiară corespunzătoare, pentru a-şi întări lotul în vederea unei eventuale promovări în Liga Naţională.
„Handbalul este un sport foarte iubit în România. Este păcat că în oraşul nostru nu se găsesc resurse pentru a crea o echipă şi mai competitivă, capabilă să promoveze şi să se menţină pe prima scenă a handbalului masculin românesc”, a conchis Devid Munea.
De remarcat faptul că Cipriana Petric, componentă a echipei de handbal feminin CSU Oradea, antrenează la rândul său, deja de doi ani, grupe de fete ale ACS Tonic. Clubul beneficiază de sprijinul Primăriei Sântandrei, care asigură sala de sport din localitate pentru antrenamentele şi meciurile echipelor clubului.
Citiți principiile noastre de moderare aici!