Desfăşurate în urmă cu o săptămână, alegerile pentru conducerea FR Polo s-au soldat cu desemnarea lui Călin Găvruş în funcţia de preşedinte, care a fost ales cu 20 de voturi, în timp ce contracandidatul său, Bogdan Giambaşu, a obţinut 17 voturi. Florian Niţă şi Mihai Ragea ocupă posturile de vicepreşedinţi, iar Biroul federal este alcătuit din Bogdan Cojocaru, Gelu Lisac, Răzvan Păltineanu şi Fülöp Tamás.
Memoriu la ministru
Rezultatele alegerilor au provocat însă un adevărat „tsunami”, numeroase cluburi şi structuri, în special cele din provincie, fiind nemulţumite de „mecanismul tehnic” al votării. Acestea au semnat un memoriu prin care contestă rezultatele alegerilor, memoriul urmând să fie prezentat ministrului Sportului şi Tineretului, Marius Dunca, în cursul zilei de marți. Printre contestatari se află cele patru structuri orădene afiliate la RF Polo – CS Municipal, CS Crişul, CS Prosper şi Asociaţia Judeţeană Bihor – precum şi alte cluburi, ca Amefa Arad, Corona Sportul Studenţesc Braşov sau CSM Cluj-Napoca.
Directorul CS Crişul, Ionel Bungău, şi-a exprimat indignarea pentru mai multe neregularităţi comise în timpul alegerilor. Acesta contestă modul în care mai mulţi candidaţi au fost înlăturaţi, datorită faptului că nu au prezentat o declaraţie prin care îşi exprimă acordul pentru a fi votaţi. „Conducerea federaţiei a solicitat această declaraţie cel puţin hilară, dar fără a anunţa în prealabil obligativitatea acesteia. Cum adică să trebuiască să-ți dai acordul pentru a fi votat, din moment ce ţi-ai depus o candidatură? Este o solicitare absolut ridicolă, care nu s-a cerut niciodată până acum la alte alegeri. În acest mod, au fost înlăturaţi doi candidaţi din partea poloului orădean, Adrian Alexandrescu şi Corneliu Gordan”, explică Ionel Bungău.
Cluburi-fantomă
Directorul CS Crişul contestă însă în primul rând dreptul la vot al unor cluburi şi structuri „fantomă”, care nu au echipe înscrise în competiţiile FR Polo. Printre acestea se află Delfinul Bucureşti, Luna Braşov, Polo Lehliu Gară (!), CS Polo Târgu Mureş, Poseidon Bucureşti, CSU Cluj-Napoca sau Karma Bucureşti. „Sunt structuri fictive, care există doar pe hârtie şi care nu participă la nicio competiţie oficială a federaţiei. Nu este normal ca acestea să aibă acelaşi drept de vot ca şi cluburile din Superliga Naţională, de exemplu. Toate aceste structuri au făcut jocul taberei învingătoare şi au generat o conducere a federaţiei în care, cu excepţia Stelei, nu este reprezentat niciun club din Superliga Naţională! Este o situaţie total anormală”, a conchis Ionel Bungău.
Oficialul orădean a afirmat că cluburile contestatare sunt decise să meargă până la capăt în cazul în care demersul lor nu va avea câştig de cauză. „Ne gândim chiar la retragerea echipelor noastre din competiţiile federaţiei”, a spus Ionel Bungău.
Citiți principiile noastre de moderare aici!