Detalii despre festival se pot găsi pe site-ul http://www.beanangel.ro
Festivalul, organizat de asociaţia “Be An Angel Romania”, este adresat întregii societăţi civile şi se doreşte a fi o punte de comunicare şi cunoaştere între oameni, indiferent de orientarea lor sexuală.
“Nu vrem să fim acceptaţi sau toleraţi, vrem să fim respectaţi. Prin intemediul filmului, artei, expoziţiilor, cărţilor vrem să ieşim în faţă pentru ca oamenii să ne cunoască. Filmele vin din toată lumea şi am dori ca la acest eveniment să vină şi multe persoane heterosexuale, deoarece scopul este de a-i face să ne înţeleagă. Anul acesta festivalul este organizat în cadrul Anului Egalităţii de Şanse şi sub înaltul patronaj al Kultur Forum Europa”, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, Lucian Dunărean reprezentant al “Be An Angel Romania”.
Festivalul începe luni şi va dura până în 21 octombrie, timp în care doritorii pot viziona în mai multe locuri din Cluj (Casa Tranzit şi cluburi din Cluj-Napoca) un număr de 18 filme care au ca temă principală problemele de viaţă ale homosexualilor. De asemenea, vor avea loc lansări de carte, vernisaje ale unor expoziţii, un spectacol de teatru în scopuri caritabile.
“Serile Filmului Gay” îşi propune proiectarea unei imagini pozitive a persoanelor de o altă orientare sexuală, creşterea vizibilităţii acestora şi crearea unui spaţiu de exprimare şi comunicare între ele şi restul societăţii.
“Încercăm să deschidem minţile oamenilor pentru a înţelege că şi noi iubim la fel, trăim la fel. Mai mulţi voluntari vor împărţi pliante pe stradă şi vor răspunde întrebărilor oamenilor. Sperăm să existe din partea societăţii o deschidere spre comunitatea noastră aşa cum este şi în Uniunea Europeană”, a declarat Laura Dani, coordonator al festivalului.
În programul festivalului figurează filme artistice cu tematică LGBT şi, de anul acesta, în premieră, un concurs internaţional “Home Made Movie”, destinat tuturor tinerilor dornici de a se afirma şi de a transmite un mesaj anti-discriminare.
Menţionăm că în imagine apare Miss Travesty Romania 2006: Micuta Mo din Cluj Napoca.
Trimite articolul
XOamenii astia sunt bolnavi. Au nevoie de tratament, nu de intelegerea si de acceptul celor din jur.
Nu am auzit nici o data cerand ajutor sau ca vor sa se trateze la un psiholog, asa cum fac alcoolicii sau drogatii.
Deja mi-e scarba..