În cadrul acestor vizite, elevilor le-au fost prezentate procesele tehnologice specifice captării, tratării, analizelor microbiologice si fizico-chimice, distribuției apei potabile și ulterior epurării apei uzate.
[eadvert]
Elevii orădeni au fost oaspeții Uzinei de Apă nr. 2 Oradea, locație în care dl. ing. Alin COSTA – Sef Sector Captare,Tratare Apa a prezentat traseul apei brute de la captarea din Crișul Repede prin intermediul drenurilor subterane pȃnă la stațiile de tratare apă, respectiv stațiile de pompare care alimentează localitățile deservite de Compania de Apă Oradea cu apă potabilă.
În Laboratorul de Apă Potabilă al Companiei de Apa Oradea, elevilor li s-a prezentat de către dl. ing. chimist Gelu Mănăștureanu – Șef Laborator Apă Potabilă diferite analize microbiologice de apă potabilă inclusiv determinarea alcanilității totale în prezența indicatorilor de culoare .
La Stația de Epurare Oradea, pentru elevii orădeni gazda, a fost dl. ing. Ștefan Miheler – Șef Sector Epurare apă uzată, care a prezentat procesul de epurare al apei uzate colectate din canalizarea orășenească, respectiv linia de tratare a nămolului de epurare și mai apoi evacuarea apei uzate epurate ȋn emisar.
Cei 401 de elevi, însoțiți de 21 cadre didactice, prezenți la locațiile Companiei de Apă Oradea în cadrul programulul “Săptămâna Verde”, provin de la următoarele unități de învățământ primar și gimnazial:
- Colegiul Național “Onisifor Ghibu”
- Colegiul Național “Iosif Vulcan“
- Colegiul Tehnologic “Mihai Viteazul“
- Liceul Ortodox “Episcop Roman Ciorogariu”
- Liceul Teoretic “Aurel Lazăr“
- Liceul de Arte Oradea
- Școala Generală “Oltea Doamna“
- Școala Gimnazială “Aurel Pop“ Oșorhei
SC Compania de Apă Oradea este un partener educațional important pentru unitățile de învățământ bihorene, sute de elevi au astfel, posibilitatea cunoașterii și asimilării mai aplicate a noțiunilor despre apă și mediu, care sunt predate la diferite materii de studiu în cadrul programei școlare.
Citiți principiile noastre de moderare aici!