Pentru început, vă prezentăm o lengenda Moșului Nicolae. Ştim cu toţii că micuţilor le plac poveştile. Iată povestea prezentată prin intermediul unui simpatic material video.
Despre Moș Nicolae
Născut într-o familie înstărită, dar şi foarte credincioasă, Sfântul Nicolae a simţit pe propria piele ostilitatea împăratului roman Diocleţian faţă de creştini. El a fost aruncat în temniţă şi eliberat abia după ce pe tron a urcat Constantin cel Mare.
Izvoarele istorice care vorbesc despre faptele Sfântului sunt destul de vagi. Se pare însă că data tradiţională a sărbătorii, 6 decembrie, este inspirată de data la care împăratul Constantin cel mare a avut o vedenie. Împăratului i s-a arătat chipul Sfântului, care i-ar fi cerut eliberarea a trei ostaşi osândiţi la moarte. Povestirea această este redată într-o scriere romană apărută în secolul al VI-lea, la aproximativ trei secole după moartea sfântului.
În Germania, copiii îl ştiu pe Sfântul Nicolae drept “Nikolaus”, în Belgia şi Olanda i se spune “Sinterklaas”, iar în Luxemburg poartă numele de “Kleeschen”.
Puţină lume ştie că apariţia mult mai popularului Moş Crăciun este datorată tot … Sfântului Nicolae. Denumirea în engleză a lui Moş Crăciun este “Santa Claus”, nimic altceva decât o deformare a numelui lui Moş Nicolae din limba neerlandeză (limbă oficială în Belgia şi Ţările de Jos), Sinterklaas. Seamănă destul de mult, nu-i aşa?
Citește pe Yahoo News mai multe curiozități despre Moș Nicolae.
Citiți principiile noastre de moderare aici!