[eadvert]
Este evident că o astfel de lege este absolut necesară, însă din păcate unele reglementări din această lege ar putea fi declarate ca fiind neconstituționale datorită unor prevederi care încalcă principul neretroactivității legii penale, dispozițiile privind consecințele reabilitării, instituirea unor măsuri asemănătoare unor măsuri preventive, ulterior condamnării și executării pedepsei. Un alt minus al legii îl constituie lipsa unor norme metodologice de aplicare a legii.
Registrul reprezintă un mijloc de cunoaştere, supraveghere şi identificare operativă a persoanelor care au comis următoarele infracţiuni prevăzute de Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare, după cum urmează:
a)infracţiunea de trafic de persoane prevăzută la art. 210; b)infracţiunea de trafic de minori prevăzută la art. 211; c)infracţiunea de proxenetism prevăzută la art. 213; d)infracţiunea de exploatare a cerşetoriei prevăzută la art. 214; e)infracţiunea de folosire a unui minor în scop de cerşetorie prevăzută la art. 215; f)infracţiunea de folosire a serviciilor unei persoane exploatate prevăzută la art. 216; g)infracţiunea de folosire a prostituţiei infantile prevăzută la art. 2161; h)infracţiunea de viol prevăzută la art. 218; i)infracţiunea de agresiune sexuală prevăzută la art. 219; j)infracţiunea de act sexual cu un minor prevăzută la art. 220; k)infracţiunea de corupere sexuală a minorilor prevăzută la art. 221; l)infracţiunea de racolare a minorilor în scopuri sexuale prevăzuta la art. 222; m)infracţiunea de hărţuire sexuală prevăzută la art. 223; n)infracţiunea de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual prevăzută la art. 299; o)infracţiunea de pornografie infantilă prevăzută la art. 374; p)infracţiunea de ultraj contra bunelor moravuri prevăzută la art. 375; q)infracţiunea de incest prevăzută la art. 377; r)infracţiunile prevăzute la lit. a)-q), astfel cum erau prevăzute în Legea nr. 15/1968 privind Codul penal al României sau în legi speciale, având aceleaşi elemente constitutive.
Trimite articolul
XDa siguuur , aparatiiiii , dati-le drepturi ca de aia are nevoie o societate cu oameni sanatosi la cap , in timp ce batrinii si copii fara masca sint hartuiti. Politicieni si justitie de vagabonzi, sunteti corupti toti , gunoaie pe doua picioare , animale si deviati sexuali in costume !
Citeam legea si se pare ca este o lege care incalca dreptul fundamental la viata. Zice parlamentara USR ca este o lege de prevenire, poi aceasta este o lege de punitiva … am vazut pe cineva care a fost condamnat ilegal într-o tara terta si intors acasa, sa terzit cu militia la use si l-au fortat sa il treaca in ceva registru. La trecut dar acea persoana era stabilita in alta tara unde avea reședință si locuia de mulți ani a venit in tara să-și schimbe buletinul si spre uimirea lui a devenit inculpat cu dosar penal la intrare in România era dat de militie in consemn deși omul le-a explicat ca el nu sta in romania ci afara unde lucreaza… daca voi jiceti ca ii corecta legea. Eu vreau ca cei care au comis crime sau tentativa de omor, vanzare de droguri sau consum si hoti care au a 2 a abatere sa fie scrisi in acel registru iar o data la 3 luni sa fie verificat daca nu la puscarie!
-
Sunt ,,beneficiar,, al legii 118/2019..și pot să vă spun că acum 30 de ani s-a întâmplat așa zisa fapta de viol…eu nu am batut-o pe ea,dar eu am fost bătut sa recunosc că am violat-o…nu am mai avut treabă cu legea penală de atunci și am familie și copiii,de ce sa fiu chemat din 3 in 3 luni la poliție?? Pt că așa vrea niste unii care nu au ce face in parlament decit legi de kk..sa cheme la poliție pe cei care recidivează și nu sunt reabilitați,o lege copiata de la americani,tot ce vine din America este bun și pt Romania…
Bună ziua,in 1990 am fost condamnat pentru complicitate viol anul acesta acesta am fost chemat la secția de poliție și am fost inștințat ca trebuie să mă prezint de 5 ori pe an in baza legi 118 din 2019 este legal?
Vă mulțumesc