Eficient pentru onor primăriile care „se scot” iar (parcă-i și văd cum jubilează prin birouri că au cheltuieli mult mai mici, la fel ca în primăvară), adică fac economie, din moment ce nu mai trebuie să plătească întreținerea așezămintelor școlare. Bagatelă, adică.
[eadvert]
Fără repercusiuni, fiindcă, din păcate, copiii nu vociferează public, nu protestează și nici nu votează. Cantitate neglijabilă, ar spune mulți politicieni dintre cei care au tăiat din pix școlile și grădinițele.
Aveți copii? Dacă da, știți foarte bine că, deși mulți sunt rebeli, copiii respectă regulile, chiar mai mult decât adulții. Fac orice doar să fie împreună. A fost bucurie mare la început de școală pentru că s-au revăzut. Pentru ei nu a contat nici că le-ați tăiat din pauze de nu au avut timp nici să mănânce, nu a contat nici că nu i-ați lăsat în pauze la aer, în curțile școlilor, mai rău ca deținuții.
Copiii au trecut peste aceste restricții, le-au acceptat. Bucuria revederii era prea mare. Și acum, din nou, primii cu care ați dat de pământ au fost tot copiii. Cu ce v-au greșit?
Era mult mai greu să impună restricții categoriilor vulnerabile, inclusiv pensionarilor. Cu tot respectul față de generația în vârstă, dar de când a început pandemia, zeci de cititori ne sesizează pe diferite căi de comunicare, lucruri pe care le vede oricine, mai puțin oficialii, politicienii, cei din jilțurile conducerilor. Mijloacele de transport sunt mereu pline de persoane în etate care merg ZILNIC „undeva”. Au, nu au treabă, zilnic se înghesuie prin supermarketuri și prin piețe, pun mâinile pe multe produse și nu cumpără mai deloc.
Câțiva patroni de supermarket au sesizat și avertizează mușteriii să nu „probeze” marfa, dacă nu o cumpără.
Da, dar cum să „te iei” de generația a 3-a, că doar ei sunt masă de votanți? Cum să le pui restricții lor, deși ar fi în favoarea sănătății lor în primul rând?
Răspuns: de frică și de lașitate. Vă e frică să puneți reguli celor vulnerabili, să fixați eventual pentru ei ore în care se pot deplasa, să le explicați pe înțelesul lor că nu e bine să atingă fiecare morcov sau măr din piață fiindcă pot transmite nenorocitul ăsta de virus – coronavirus și pot chiar ei să moară. Vă e teamă de această masă de votanți, în loc să gândiți tocmai pentru ei o strategie ca să nu mai fie răpuși de covid.
Așa că vă răzbunați tot pe copii, cei mai fără de apărare și mai nevinovați, culmea și cei care fac cele mai ușoare forme de Covid.
În plus, cu educația cum rămâne? În Belgia, ultimele instituții care se inchid sunt şcolile şi grădinițele. În Austria, primele instituții care au fost cel mai puțin timp închise în primăvară şi primele redeschise au fost şcolile şi grădinițele.
Cu viitorul țării cum rămâne?
Copiii sunt viitorii votanți, credeți că vor uita ce le-ați făcut în acest an? Nu fiți așa siguri!
Trimite articolul
XSă ne gândim că vârsta ideală la care un copil învaţă să citească şi să scrie e cuprinsă între 6-8 ani. Dacă se depăşeşte, o face tot mai greu. Să ne gândim că acum copiii din clasele primare nu mai merg la şcoală. În anii următori ne aşteaptă o calamitate: o întreagă generaţie analfabetă, şi nu de aia funcţional ci pur şi simplu oameni care nu vor şti scrie şi citi !
Otillea, bati câmpii, specific celui care nu a avut vreo responsabilitate clară in viața lui, bla bla, plătită la numărul de cuvinte…
-
Ai dreptate.
Stimata doamna, in caz ca nu ati remarcat, nu copii sunt problema in sistemul de invatamant romanesc. Uitati-va putin in jur si veti vedea ca marea majoritate a copiilor sunt “apti” din punct de vedere digital sa schimbe metoda de invatare, iar ceea ce le lipseste e un sistem de predare si o programa scolara adaptata zilelor noastre. Inaptii/pedepsitii sunt acea parte a profesorilor care refuza sa accepte schimbarea, refuza sa vada avantajele unui sistem de predare online (ma refer la unul bine pus la punct, nu ceea ce se intampla acum) si sunt obisnuiti sa se prefaca ca predau stand la catedra si dictand lectia din manual, sa dea note din burta fara sa se oboseasca cu o evaluare corecta a elevilor.
-
Si care ar fi modalitatea asta moderna draga Tina ? Exclusiv online ? Dezumanizand si depersonalizand intreaga societate ? Ce profesie ai de esti asa desteapta ? Ai copii cumva ? Predarea online poate fi folosita doar ca si extindere, suplimentare a metodei traditionale, dar nu doar exclusiva. Mai du-te draga si citeste pareri si de la specialisti: psihologi, profesori experimentati, etc. si vei vedea ca scoala exclusiv online nu sustine nici 5% dintre astia … vai de noi daca toti am gandi ca tine …
-
Doamna, sunteti paralela cu realitatea. Indiferent daca sunt apti sau inapti digital, asa cum sunt in toate domeniile apti si inapti, aici problema se pune in alienarea speciei umane, in a deveni ceea ce deja puii si restul animalelor crescute in numele evolutiei au ajuns deja, sa moara fara sa fi vazut cerul si fara sa fi calcat pamantul. In toate domeniile sunt inapti/neadaptati/lenesi, nu sunt deloc o problema, pentru ca astia suntem noi romanii, buni la toate si in special la nimic. Iar copiii ne seamana intru totul, ba ne si depasesc.
-
scua-ma,dar esti proasta de bubui! e inutil sa imi pierd timpul sa-ti mai raspund. evident ca vorbesti din auzite. copiii astia nu vor ramane online pt. prea mult timp. solutia online e doar un surogat de invatare! profesorii sunt pregatiti, nu asta e problema…hai, pa!
cam bati campii cucoana, tu vrei scoala cu riscul cresterii numarului de infectati si al deceselor, cred ca daca ai fi tu sau cineva din situatia asta ti-ai schimba ideile imbecile.
Bravos . Copii, nepotii nostri sunt generatia IT.
Se descurca inca “din scutece” cu utilizarea
mijloacelor moderne , credeti-ma.
Care vrea sa invete, invata si in aceste conditii. Care nu, nici
prin citirea unor “articole”.
Iar batranii nu se duc numai ca sa ” nervozeze” pe ceilalti.
Exista un pericol mult mai mare, sa Vi-lindic. ?
Stimata Otilia,
Daca dumneata esti zana care insoteste articolul, ne spune totul despre tine si vederile tale ancorate in neant. Daca nu esti tu, ci doar ai ales o fotografie, care ti s-a parut sugestiva, e la fel de jalnic.
Otilia, esti cumva parinte sau dascal ? Daca nu esti nici una nici alta, lasa lucrurile acestea mai complicate, asupra carora iti dai cu parerea, in mainile celor avizati.
E un sfat prietenesc oferit tie in mod imperativ.
As vrea sa comentati si ce s-a intamplat la gripa din 1918-1920 ce s-a intamplat, si ce ati invatat din asta, cine nu invata din istorie tine si sigur o va repeta. Daca se repeta scenariul de atunci putem ajunge la de 4 ori atatia morti decat atunci.
-
Bai habarnistule bai, vai de tine cap intunecat … ce a fost mai in 2018 ? Pai exact s-a terminat razboiul, baaaai, era de ani de zile foamete, teroare psihica si fizica. Oameni flamanzi, slabiti, distrusi fizic si psihic. Foarte multi au murit, si acele persoane care s-au intors, isi traiau mai departe viata stiind ca au omorat alti barbati, alti tati, si au lasat orfani multi copii … Nu erau medicamentele de astazi, si era doar o chestiune de timp ca o gripa sa decimeze populatia… Vai de tine habarnistule mai, vai de tine. Mai pune mana pe carte, mai citeste, gandeste si judeca . Atunci populatia lumii era sub 2 miliarde, acum aproape 8. Atunci mureau aproape 50 milioane de oameni, azi in 2 ani ar muri dupa aceste calcule 200 milioane. Nici vorba desteptule mai, din cauza Covid nu vor muri nici 5 milioane cu toate cifrele umflate. In 2 ani, vreau sa zic. Intre timp mor oameni cu sutele de mii in toata lumea, acei bolnavi cronici care nu-si primesc terapia lor specifica in timp. Multi cu dializa, multi bolnavi cronici de inima, cu plamanii, etc etc au murit si vor muri din cauza aceste nebunii, in care nu mai exista decat Covid. Dar cauza sunt oamenii, prostii ca tine care nu citesc , nu se documenteaza, nu gandesc … si sunteti multi din pacate, trist …
-
Deja a aparut primul tampit. Deja in 6 luni au murit 1 mil, daca stii matematica tampitule fa un calcul ce va fi peste 6 luni, nici acum nu sunt medicamente eficiente pt toti. Bai prostule am citit mai mult decat un dobitoc ca tine care nu respecta nici o regula, din cauza dobitocilor ca tine suntem unde suntem, si tot voi aveti gura mare cocalar imputit, jeg ordinar ca numai sa scoti amenintari stii, asa ti-as scoate dintii din gura sa muistul pulii, nu respecta nici o regula
-
ce-i vali nu ti-ai luat boabele?
-
peste 6 luni vor fi vreo 20 mil de morti acum sunt 1 mil, matematica , la cum creste numarul in toata lumea fara vaccin ajungem la 200mil in 3 ani, ca poate tine si mai mult, asta daca nu gasim vaccin
-
Școala românească exact asta face.
Se asigură că ne facem încălzirea în curtea pușcăriei :
Să asculți.
Să slujești.
Să nu gândești.
Capul unui adolescent care studiază în România la școala din cartier e ca o cameră de babă care strânge pungi, cutii, bibelouri, nu găsești niciodată nimic. Informația nu e structurată, ci doar acumulată.
-
iar dai copy paste, mah, idiotule? )))
Doamne fereste sa inceapa un razboi, ca la ce mentalitate au oamenii din ziua de azi suntem terminati. LUMEA DE AZI S-A SCHIMBAT, LUXUL, CONFORTUL NE FAC SLABI, VREMURILE GRELE AU CREAT OAMENI PUTERNICI, CALITI, NU SMIORCAITII DIN ZILELE DE AZI.
-
O de ar fi un razboi, sa ramana fara case, fara mancare un asediu ca la Leningrad si atunci v-ar veni mintea la cap , batranii care au prins vremurile alea rad cu fundul de voi.
,,…cei mai fără de apărare și mai nevinovați, culmea și cei care fac cele mai ușoare forme de Covid.,, Culmea tot ei sunt care duc acasa la bunica si bunicul acest virus fara sa observi si atunci nu mai trebuie sa mearga ,,undeva,, acele persoane mai in etate sau la asta nu s-a gandit stimabila numai si-a aruncat in vant parerea ( de altfel libera sa o aiba ) !
otelea, esti proa4ta de bubui! jalnica si proa$ta.
iar dai copy paste, mah, idiotule? )))
Nu știu ce se va întâmpla cu generația aceasta de copii,în ritmul acesta îi pierdem pe mulți dintre ei…de unde am eu ,ca părinte, care sunt plecată la serviciu,căci copilul meu participă cu adevărat la orele online? Poate să fie conectat,deci figurează prezent și el face cu totul și cu totul altceva în timpul orei. Asta o spun din proprie experiență, întrucât intr-o zi l-am surprins conectat pe telefon la ore profesoara vorbea,dar era și calculatorul cu un anume joc pornit…deci despre ce vorbim?
-
Vorbim ca sa ne aflam in treaba, despre prosti si despre proaste, pe marginea unui articol a proastei de manual, cu fumuri pe creier! Faptul ca acesti copii, ba chiar si multi dintre parintii lor, freaca toata ziua telefoanele si tabletele aiurea nu este nicio problema; doar atunci devine o mare problema cand aceste dispozitive trebuie folosite pentru invatat. Copilul tau nu e musai sa faca scoala: poate face o meserie, daca nu-i place cartea! Crezi ca la ore, in clasa, ar mai prezent? Poate doar fizic, ca mintea i-ar fi pe coclauri. 🙂
Sunt miscata sa vad ca va implicati in discutii deschise despre “Analfabetizarea Romaniei” par a fi interese obscure si te doare ca tu ca mama doresti un viitor mai bun copilului tau, .Repercursiunile se vor simti mai tarziu, intelectual si emotional
Sunt miscata sa vad ca va implicati in discutii deschise despre “Analfabetizarea Romanie”i par a fi interese obscure si te doare ca tu ca mama doresti un viitor mai bun copilului tau, dar nu e suficient, trebuie sa vrea si TARA acest lucru. .Repercursiunile se vor simti mai tarziu, intelectual si emotional
Mi-a plăcut foarte mult cum a fost scris acest articol. Eu sunt farmacist și pot să vă spun că realitatea de pe stradă nu coincide cu “realitatea” difuzată la televizor.