Limitele sancțiunilor contravenționale pentru persoanele fizice sunt între minimum 2.000 de lei – maximum 20.000 de lei, iar pentru persoanele juridice sunt între minimum 10.000 de lei – maximum 70.000 de lei. În funcție de natura și gravitatea faptei, se pot aplica una sau mai multe sancțiuni contravenționale complementare, acestea fiind: a) confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenție; b) interzicerea accesului prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate; c) suspendarea temporară a activității; d) desființarea unor lucrări; e) refacerea unor amenajări.
Termenul în care se poate formula plângere împotriva procesului-verbal este de 15 zile și curge de la data la care este înmânat procesul-verbal ori din ziua primirii comunicării, în cazul care s-a trimis prin poștă. Prin Decretul prezidențial nr.195/2020, acest termen a fost însă suspendat, astfel încât plângerea împotriva procesului-verbal de contravenție se poate depune pe toată durata stării de urgență, plus încă 15 zile de la încetarea acesteia.
Pe toată perioada stării de urgență, respectiv încă 15 zile de la terminarea acesteia, se poate achita jumătate din cuantumul amenzii aplicate (după data de 3 aprilie 2020), respectiv jumătate din minimul amenzii prevăzut de lege (înainte de 3 aprilie 2020).
Trimite articolul
Xavocatul asta iar vrea sa-i apere pe infractori ca doar el face bani seriosi din asta, dupa el amenzile iar o sa fie ilegale, abuzive, bla, bla….
Articol de gunoi, copiat din carti. Daca va trimit si eu pasaje din Capra cu Trei Iezi, publicati?