Concitadinii noştri sunt invitaţi să susţină proiectul „Grădina lui Andrei” al Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 23, structură a Liceului Teologic Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea.
Micuţii de la Grădiniţa de pe Republicii studiază într-o clădire cu şase camere, dar nu au spaţiu suficient pentru mişcare. În actualele săli de grupă, educatoarele nu pot organiza activităţi dinamice. Curtea instituţiei este mare, însă neexploatată suficient. Tocmai de aceea, Irina Camelia Puie propune, prin acest proiect, transformarea curţii într-o grădină atractivă pentru copii, unde să se poată organiza activităţi diverse, să se poată petrece mai mult timp respirând aer curat şi astfel nevoia de mişcare a celor mici să nu mai fie îngrădită, ci stimulată. Doar în acest fel, crede iniţiatoarea proiectului, GPP 23 poate deveni o „Grădiniţă Altfel”, unică în oraş, unde copiii ar putea veni cu plăcere. Astfel, se va putea reduce riscul obezităţii în rândul copiilor, iar micuţii ar putea renunţa la televizor şi la calculator, prin învăţarea unor jocuri noi în natură. Valoarea proiectului este de 5.000 de euro.
„«Grădina lui Andrei» reprezintă pentru noi o rază de speranţă, o oază de verdeaţă. Acest «noi» se referă la cei 144 de preşcolari înscrişi în grădiniţa noastră, în cele şase grupe. Prin acest proiect dorim să putem satisface nevoia de mişcare, explorare, a celor mici, într-un cadru cât mai propice lor: în aer liber, sub diverse forme şi activităţi propuse (mişcare în aer liber, concursuri, întreceri sportive între grupe). Până şi orele de educaţie psihomotrică le-am putea organiza în aer liber, în «Grădina lui Andrei». Actuala locaţie a grădiniţei, deşi foarte bună – clădirea situându-se în partea centrală a oraşului, duce lipsă de spaţiu pentru mişcare”, a spus Irina Camelia Puie.
Cei care doresc să susţină proiectul „Grădina lui Andrei”, propus de GPP 23, o pot face votându-l până pe 15 mai, pe site-ul www.taraluiandrei.ro.
Citiți principiile noastre de moderare aici!