BIHON

BIHON

  • Home
  • Ştiri
    • Ştirile judeţului Bihor
    • Comentariul zilei
    • Stiri inter(naţionale)
    • Celebritati/Lifestyle
  • Video
  • Meteo
  • Sport
    • FC Bihor
    • CSM Oradea
    • Sport Local
    • Stiri Sportive
  • Mica publicitate
    • Imobiliare
    • Angajari
    • Prestări servicii
    • Auto-Moto
    • Pierderi, Citaţii
    • Diverse – Vânzări/Cumpărări
  • Angajări
  • Compania de Apă
  • Întreruperi energie
  • Anunturi de interes public
    • Anunțuri Mediu, Ape
    • Licitatii
    • Convocator
Select Page
  • Home
  • Ştiri
    • Ştirile judeţului Bihor
    • Comentariul zilei
    • Stiri inter(naţionale)
    • Celebritati/Lifestyle
  • Video
  • Meteo
  • Sport
    • FC Bihor
    • CSM Oradea
    • Sport Local
    • Stiri Sportive
  • Mica publicitate
    • Imobiliare
    • Angajari
    • Prestări servicii
    • Auto-Moto
    • Pierderi, Citaţii
    • Diverse – Vânzări/Cumpărări
  • Angajări
  • Compania de Apă
  • Întreruperi energie
  • Anunturi de interes public
    • Anunțuri Mediu, Ape
    • Licitatii
    • Convocator
APLICAȚII
MOBILE
AndroidDescarcă aplicația BIHON iOSDescarcă aplicația BIHON
BIHON
BIHON Ştirile judeţului Bihor
Vor sa impoziteze bacsisul

Vor sa impoziteze bacsisul

la 12 November 2012 10:25
12 November 2012 10:25
ANAT propune impozitarea bacşişului ospătarilor pentru a creşte veniturile la buget.
Scris de Dan Birta - ANAT propune impozitarea bacşişului ospătarilor pentru a creşte veniturile la buget.

Trimite articolul

X

Ospătarii vor fi controlaţi în lejeria intimă, iar chelneriţele la sutien. Şefii agenţiilor de turism vor să scoată la lumină şi ultimul bănuţ de la „bogătanii” de ospătari şi să-l impoziteze. Aşa va scăpa România de criză. Tot românul ştie că salariile ospătarilor sunt printre cele mai mici, ei completându-şi veniturile cu ciubucul primit de la unii clienţi. Dar, în ultima vreme, de când cu criza economică, foarte puţini sunt consumatorii care lasă bacşiş. Lucru ce nu este de condamnat.

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) propune Ministerului Finanţelor tipărirea bacşişului pe nota de plată din restaurante. Iniţiativa este agreată de o parte dintre proprietarii localurilor, care cred că vor avea un control mai bun asupra veniturilor restaurantului. Alţii, resping ideea din start, pe motiv că se va încărca factura clientului.

„ANAT şi FAPT cer Ministerului Finanţelor legalizarea bacşişului în restaurante. Asta înseamnă că scot la alb şi bacşisul chelnerului, care astfel va fi declarat şi fiscalizat”, a declarat Corina Martin, preşedintele ANAT şi al Federaţiei Asociaţiilor Patronatelor din Turism (FAPT).

Ea spune că restaurantele îşi vor stabili nivelul „atenţiei” plătite chelnerilor, care trebuie sa fie undeva peste 10%, şi astfel statul va colecta mai multe taxe şi impozite.

Nu sunt de acord

Din consultările avute cu câţiva patroni de restaurante şi persoane reprezentative ale turismului bihorean, şi nu numai, reiese faptul că ideea cu impozitarea bacşişului nu se poate aplica la noi.

„Eu nu cred că asta este o soluţie la momentul prezent. Alimentaţia este la pământ. S-ar încărca şi mai mult nota clienţilor puţini. Şi apoi nu toţi lasă bacşiş. Ospătarii câştigă foarte puţin, din ciubuc îşi mai completează şi ei veniturile. Îi mai ajutăm cu câte o nuntă”, ne-a declarat Jean Podilă, patronul Complexului President din Băile Felix. Acesta le sugerează guvernanţilor ce ar trebui făcut pentru a scoate mai mulţi bani din alimentaţie şi din turism. „Dacă vor să scoată bani, ar trebui promovat mai bine peste hotare turismul balnear. Acesta ar putea funcţiona 12 luni pe an. Avem nouă birouri de turism în străinătate, care nu fac nimic. Trebuie să ne promovăm singuri”, conchide Jean Podilă.

Reticent în aplicarea acestei metode este şi Florian Serac, directorul general al SC Turism Felix. „La noi nu este posibil aşa ceva. La noi servirea se face pe bonuri sau in sistem bufet suedez. Mulţi nici nu se întâlnesc cu ospătarii”, spune directorul SC Turism Felix.

El crede că impozitarea bacşişului ar putea merge la cluburile de noapte. „Ca să impozitezi bacşişul cu 10%, ar trebui să-i încarci nota clientului. Şi apoi la noi nu se prea dă bacşiş, iar dacă se dă este mic”, declară Florian Serac.

 

Trimite articolul

X
Taguri:
anat ,
bacsis ,
bihor
0 Comentarii

Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

    powered by Surfing Waves

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Incendiu la un bloc din Oradea. 14 persoane s-au autoevacuat
    Incidentul s-a petrecut în cursul zilei de sâmbătă, 31 mai.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Victimă cu epoleți. Patru tineri au lăsat un polițist orădean fără legitimație și permis
    „Era logic că la ora aia nu se poate face rost de bani decât prin furt sau dacă dai în cap la cineva ori faci trafic de droguri”. Astfel a explicat un tânăr decizia de a trece de la o plimbare cu taximetrul prin Oradea, alături de trei prieteni, la furt.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Investiții de peste 13 milioane de euro în infrastructura din Oșorhei
    Patru proiecte importante, care vizează atât rețeaua de canalizare, cât și modernizarea străzilor și a infrastructurii adiacente din toate satele aparținătoare comunei Oșorhei, sunt în diferite faze de implementare, unele fiind deja aproape de finalizare.

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă Oradea

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă Oradea

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă Oradea

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    GALERIE FOTO
    Mesajul „Pacea începe cu tine!” a ajuns în școlile din Oradea, prin inițiativa echipei „Peace Run”
    Oradea a fost miercuri gazda celei mai ample alergări gen ștafetă cu torțe din lume, „Peace Run”.

    Bihon CSM Oradea

    GALERIE FOTO
    Campionii au revenit acasă. Un grup de suporteri i-au așteptat la aeroport
    Lotul echipei CSM Oradea, noua campioană a României la polo pe apă, s-a întors sâmbătă dimineață acasă, pe calea aerului, după ultimul meci al finalei.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    GALERIE FOTO
    „Old Speo”: 100 de speologi seniori au rememorat explorări în peşteri din România şi din lume
    Întâlnirea, care s-a desfăşurat timp de trei zile la Chişcău, a prilejuit proiecţii, socializare şi concerte în peşteră.
    • Bihon.ro
      • Folosinta Cookie-urilor
      • Termeni si conditii de utilizare
      • Politica de confidentialitate
      • Redactia
      • Regulament postare și moderare comentarii

    Bihor Online

    ISSN 3008-234X

    ISSN-L 3008-234X

    Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

    Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.