Trei tineri orădeni vor pedala pentru a sensibiliza populaţia cu privire la persoanele care suferă de scleroză multiplă (SM). Ştafeta SM a pornit din Parcul 1 Decembrie din Oradea, miercuri, 20 mai, la ora 16:00. „Am fost voluntar la Societatea de Scleroză Multiplă. În prezent sunt kinetoterapeut şi am dorit să particip ca voluntar şi anul acesta pentru a-i sprijini pe cei care suferă de această maladie”, ne-a declarat Monica Reştea, unul dintre cei trei voluntari care pedalează în cadrul Ştafetei SM. „Îmi place ideea de a ajuta şi încerc să încurajez persoanele care suferă de această maladie”, a precizat Cosmin Modoc, model, care a venit din străinătate să susţină cauza SM. Celălalt voluntar care participă la Ştafeta SM, Leon Chiricheş, este antrenor de fitnes.
Zeci de orădeni de toate vârstele au venit în Parcul 1 Decembrie pentru a transmite mesajul de solidaritate cu persoanele care suferă de SM. Ştafeta, ajunsă la a treia ediţie, este organizată cu prilejul Zilei Mondiale SM, 27 mai şi se vrea a fi un demers comunitar de susținere a cauzei persoanelor afectate de scleroza multiplă pentru solidarizarea și încurajarea persoanelor afectate de această maladie. Va străbate Bistriţa, Chişinău (Republica Moldova), Constanţa, Bucureşti şi Alba Iulia.
Demonstraţii
Organizatorii, Societatea de Scleroză Multiplă şi Asociaţia Filantropia Oradea, le-au pregătit o serie de surprize participanţilor. Acestea au constat în demonstraţii de karate şi dansuri. La final s-a făcut un tur al parcului de către cicliştii participanţi. Orădenii au completat post-it-uri cu mesaje de încurajare pentru persoanele cu SM. Cele mai bune vor fi afişate pe facebook şi vor fi premiate. „Ştafeta ciclistă SM este un eveniment itinerant înscris în calendarul Zilei Modiale de conştientizare privind scleroza multiplă şi urmăreşte încurajarea pacienţilor cu această maladie din România. De asemenea, concentrarea atenţiei comunităţii din România asupra nevoilor pacienţilor afectaţi de scleroză multiplă este un alt obiectiv al ştafetei”, a declarat Cosmina Buciu, voluntar.
În parc au fost prezente şi câteva persoane care suferă de maladia SM, dar şi de alte maladii.
„Sunt dependentă de scaunul rulant de 9 ani. Am reuşit să depăşesc acest handicap datorită prietenilor, datorită ambiţiei. Am luptat, nu am renunţat niciodată. Le doresc tuturor să depăşească aceste momente. Viaţa merge înainte”, îi încurajează Ioana Erdei pe cei care suferă de această maladie.
Citiți principiile noastre de moderare aici!