Billal are 24 de ani, este din Pakistan și a venit în România în urma cu patru ani pentru a se instrui în domeniul Studiilor Europene, la Facultate în Cluj-Napoca.
După şase luni, a fost nevoit să renunțe la studii din cauza costurilor ridicate şi pentru că părinţii nu au mai reuşit să-l sprijine. De atunci, până în prezent, a încercat să-şi găsească un loc de muncă. Cu toate că a lucrat în Pakistan în cadrul unei bănci timp de un an, fiind calificat în acest sens, nu a ezitat să încerce și altceva și era dispus să se angajeze în orice muncă cinstită. Eforturile au dat roade în urmă cu două luni când a reușit în sfârșit să-și găsească un loc de muncă.
Optimist incurabil
Billal Muhhamad iese în evidenţă prin felul lui pozitiv de a gândi, care este molipsitor pentru cei care stau de vorbă cu el. L-am cunoscut pe tânăr prin intermediul Marcelei Tomuţa şi Adrianei Popa, două asistente sociale de la Centrul de Informare pentru Străini Oradea al Asociației Filantropia Oradea. Singura condiţie pusă de tânăr a fost să nu-i facem poză.
Povestea lui este impresionantă prin dăruirea cu care luptă să îşi atingă ţelul. Un ţel care este nu doar al lui, ci al familiei lui. Pentru că de mai bine de un an, Billal are o familie în România. O familie formată din el, soţia sa, Zsuzsanna şi trei fetiţe deosebite, triplete: Laura-Suzana, Cornelia-Ștefania şi Maria-Cristina. Din păcate, fetiţele suferă de autism, iar Billal face tot ce-i stă în putinţă pentru a face viaţa fetiţelor mai uşoară. „De când le-am cunoscut pe fetiţe mi s-a schimbat destinul. Mi-am dat seama că trebuie să fac ceva pentru ele, să le ajut, să ducă o viaţă cât mai aproape de normal”, spune tânărul.
„Cea mai grea perioadă din viaţa mea a fost cea în care nu aveam un loc de muncă. Trăiam doar din compasiunea prietenilor, a cunoştinţelor şi din ce primeam de acasă. A fost o perioadă dificilă când, de multe ori, mâncam un ou la două zile”, povesteşte Billal.
„Am o familie”
Pe soţia sa a cunoscut-o la nunta unui prieten, la sfârşitul anului 2011. Au continuat să se întâlnească periodic, iar fetiţele s-au ataşat de el, semn deosebit din partea fetițelor care nu s-au mai manifestat astfel față de alte persoane. Înţelegându-se foarte bine și dovedindu-și unul altuia devotamentul, Zsuzsanna și Billal s-au căsătorit în aprilie 2013.
Sfătuit de familie, dar și conștient de complexitatea situației, înainte de a decide să se căsătorească, Billal a stat trei zile singur, să se gândească la decizia pe care o are de luat. Date fiind sentimentele, și în urma unei chibziunțe profunde, și-a dat seama că acesta este lucrul pe care trebuie să-l facă, era singur, fetiţele aveau nevoie de ajutor, iar el își dorea să le fie alături.
„Am o familie. Căsătoria m-a schimbat foarte mult. Am devenit mult mai responsabil. Cred că tot ceea ce mi s-a întâmplat trebuia să se mi întâmple. Privesc cu încredere spre viitor”, explică tânărul. Părinţii i-au înţeles decizia luată, mai ales când au aflat de cele trei fetiţe.
Billal crede că fetele, acum fetele lui, au şanse mari de vindecare prin Terapia ABA, recunoscută pe plan mondial ca tratament foarte eficient pentru copiii autişti. Pentru aceasta însă este nevoie de bani și timp investit, fetele având nevoie de terapie două ore în fiecare zi, ceea ce înseamnă un cost de 50 lei/copil/zi. Cu toate că acești bani nu-i are, refuză să se gândească la faptul că fetiţele lui nu se vor face bine. Nici nu se gândeşte la aceasta, este hotărât să meargă până la capăt. Crede că dacă se va ruga şi dacă nu-şi va pierde speranţa, nu va fi în zadar. Are şi un exemplu concludent de acest fel în familia lui din Pakistan. Un văr de-al lui s-a născut orb. După trei ani de rugăciuni ale tatălui său, într-o dimineaţă, copilul a început să vadă şi i-a spus: „tată, și eu vreau să mă rog ca și tine”. Tatăl copilului a leşinat la producerea acestei minuni. Acum vărul lui Billal este om obișnuit, căsătorit şi cu copii.
Mai presus de tot, crede în vindecarea fetiţelor lui ca într-un lucru normal. Billal este un exemplu pozitiv, un om întărit de propria lui credință, un om simplu care-și prețuiește familia și luptă pentru sănătatea și fericirea ei. Cei care doresc să le ajute pe fetiţele lui Billlal pot face donaţii în contul cu nr.: RO 06 RNCB00321102 0502 0001, deschis la BCR Sucursala Oradea, cu precizarea „pentru terapia ABA”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!