Înregistrarea produselor alimentare obţinute conform reţetelor consacrate româneşti este voluntară.
„Cei care doresc să producă şi să comercializeze produse alimentare marcate cu logoul reţetă consacrată pot depune la Direcţia pentru Agricultură Bihor documentele”, a precizat Nicolae Hodişan, directorul Direcţiei pentru Agricultură Bihor.
Printre documentele care trebuie depuse se numără cererea-tip pentru înregistrare în R.N.R.C., pe cod categorie şi cod produs, prevăzută în anexa nr. 1, dovada că operatorul din sectorul alimentar care doreşte atestarea unui produs alimentar după o reţetă consacrată românească este autorizat/înregistrat conform cerinţelor Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, contractul de prestări de servicii cu un laborator autorizat, de terţă parte. Trebuie depuse de asemenea, reţeta consacrată, fluxul tehnologic şi utilajele necesare fabricării reţetei, schiţa spaţiului cu amplasarea echipamentelor folosite la fabricarea reţetei, capacitatea de producţie a produsului obţinut conform unei reţete consacrate, exprimată în kg/l/zi, certificatul de înmatriculare la registrul comerţului şi actul de identitate al solicitantului sau al persoanei împuternicite, în copie.
Folosirea logoului reţetei consacrate fără respectarea condiţiilor prevăzute în prezentul ordin se pedepseşte conform prevederilor legale în vigoare de către reprezentanţii Direcţiilor pentru Agricultură Bihor cu atribuţii de inspecţii de stat.
Toţi cei care doresc informaţii suplimentare sunt rugaţi să se adreseze prin e-mail la adresa dadr.bh@madr.ro sau la numărul de telefon 0259/416722, persoana de contact ing. Lucia Budiuri.
Citiți principiile noastre de moderare aici!