Marea majoritate (cc.80%) a acestor transplanturi lamelare s-a efectuat la pacienți suferind de keratoconus, iar restul la pacienți suferind de diferite distrofii (granulare, maculare) stromale. Transplanturile penetrante s-au efectuat la pacienții cu distrofia endo-epitelială (Fuchs), keratopatiile buloase, stările după arsuri chimice, cicatrice posttraumatice, leucoame, stări postkeratitice.
În acest an, în urma unor investiții semnificative, vom începe transplanturile endoteliale cu metoda DSAEK. Această metodă are câteva avantaje
foarte importante față de transplantul penetrant. În timpul operației se îndepărtează membrana Descemet și endoteliul recipientului și se înlocuiește cu un strat de stromă, membrana Descemet cu celulele endoteliale din corneea donor. Acest strat de stromă are o grosime de 100-140 microni, se poate manipula mult mai usor, decât membrana Descemet transplantată în timpul operațiilor DMEK.
În practica noastră, ne-am întâlnit cu foarte mulți pacienți cu keratopatii buloase de lungă durată, cu stroma corneei abia transparentă. Acești pacienți din această cauza nu erau candidați buni pentru metoda DMEK, dar cu metoda DSAEK vom avea posibilitatea de a reda transparența corneei și în aceste cazuri grave.
Rejet endotelial există și după operațiile DSAEK, acestea însă sunt mult mai blânde decât rejeturile după transplanturile penetrante. Un mare avantaj al acestei proceduri este lipsa firului care fixează corneea, astfel nu se produce astigmatizm, nu vor apărea complicații legate de fir.
În câteva săptămâni acuitatea vizulă devine deja stabilă, deși de obicei o usoara hipermetropizare se poate constata. Prin utilizarea metodei DSAEK vom avea posibilitatea să recomandam o gamă și mai largă a operațiilor corneene pentru mulțumirea pacienților nostri. Trebuie menționat, că, din păcate, nu există subvenţie din partea Casei de Asigurări pentru astfel de operații, și, în consecință pacientul trebuie să suporte integral aceste costuri.
Mai trebuie amintit că pentru realizarea acestor intervenţii se colaborează cu Banca de Cornee din Budapesta.
Scopul programului oftalmologic este de a face disponibile rezultatele optime ale îngrijirii și tratamentului oftalmologic cu ajutorul specialiștilor de rang internațional și a instrumentelor de ultimă generație.
Tip de îngrijire: chirurgie de o zi (one day surgery), a cărei practici se bazează pe experiențe internaționale de spectru larg. Instituția lucrează în sistem de matrice.
La îngrijirea ambulatorie ultramodern echipată efectuăm următoarele consultații și tratamente: verificarea acuității vizuale, biomicroscopie, ecografie oculară (scan A-B), refractokeratometrie automată, măsurarea presiunii intraoculare (contact și noncontact), examinarea
computerizată a câmpului vizual, biometrie IOL Master, tomografie în coerență optică (OCT), tratament cu laser Nd: YAG și YAG cu frecvență dublată.
Medicul care va efectua operația va aduce la cunoștința pacientului rezultatul așteptat al tratamentului, eventualele riscuri și va răspunde la întrebări. Medicul anestezist va asigura serviciul de urgențe. Siguranța generală a pacienților este asigurată de echipamentele ultramoderne (defibrilator, pacemaker, respirator). Sălile de operație oftalmologice sunt prevăzute cu aer condiționat steril, pentru a exclude apariția infecțiilor.
Intervenție chirurgicală de o zi (One Day Surgery)
- Transplant de cornee
- Microchirurgie vitreo-retinală (vitrectomie)
- Operația cataractei prin facoemulsificare
- Tratamentul oftalmologic al bolnavilor cu diabet
- Tratamentul chirurgical si cu laser alglaucomului
- Tratamentul degenerescenței maculare
Oftalmologie pediatrică
- Profilaxia ametropiei și a strabismului începând de la vârsta de 6 luni
Examinari cu instrumente de ultima generatie.
MEDSYSTEM SRL.
Oradea
str. General Magheru nr 1.
Telefon: 0259-422-277 • Fax: 0259-422-270
Mobil:0756-066-464
E-mail: medsystem@medsystem.ro
www.medsystem.ro
Advertorial!
Trimite articolul
XAm avut un accident la ochi și mi sa pus cristalin artificial dar am o cicatrice pe cornee. Cum se poate rezolva și cât ar costa???