Informaţia transmisă de Direcţia de Sănătate Publică Bihor şi publicată marţi în Jurnal bihorean a fost rectificată miercuri de inspectorii DSP.
Ei au explicat că, de regulă acest tip de vaccin se administrează la copii sub formă de picături, dar acum, dozele cumpărate de Ministerul Sănătăţii sunt sub formă injectabilă.
Dr. Daniela Rahotă, directorul DSP Bihor, a explicat că vaccinul antipoliomielitic nu provoacă reacţii adverse la copiii sănătoşi. Pentru copiii eligibili, dar care au febră ori sunt răciţi în perioada stabilită pentru vaccinare se poate solicita amânarea vaccinului. La fel, cei care urmează tratamente, trebuie să întrebe medicul de familie dacă pot sau nu să primească şi vaccin antipoliomielitic sau trebuie şi ei să ceară amânare.
Amintim că din 5 noiembrie până în 23 noiembrie a.c., începe vaccinarea antipolio pentru elevii de clasa a II-a (5883 de copii cartagrafiaţi de DSP) şi elevii de clasa a III-a (în număr de 5963 în Oradea şi judeţ). În total, vaccin antipoliomielitic a fost primit pentru tot judeţul Bihor în 13.428 doze.
Citiți principiile noastre de moderare aici!