În data de 27 octombrie 2015 a avut loc la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, cea de-a XXIII-a ediţie a „Topului Naţional al Firmelor Private din România – TOP 2014„, cel mai amplu eveniment anual dedicat mediului de afaceri din România. Pentru prima oară în acest an, evenimentul s-a desfăşurat concomitent cu „Târgul Serviciilor/Produselor de Excelenţă pentru Întreprinderi” la care întreprinzatorii au avut posibilitatea participării cu un stand de prezentare şi promovare a produselor şi serviciilor lor.
Evenimentul a fost organizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), în parteneriat cu Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri şi „Oameni şi Companii” şi a asigurat recunoaşterea meritelor întreprinzătorilor şi promovarea celor mai performante întreprinderi.
Criterii şi categorii
În cadrul evenimentului au fost premiate societăţile comerciale situate pe primele 3 locuri în: Clasamentele Generale la nivel naţional, pe categorii: microîntreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii şi mari, Clasamentul Naţional pe domenii de activitate – cod CAEN (microîntreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii şi mari) fiind acordate şi Premii pentru Execenţă în Afaceri. Premierea s-a făcut pe baza următoarelor criterii: performanţă globală, productivitate, cifră de afaceri şi profit brut.
Din Bihor
Şi câteva firme din judeţul Bihor au fost premiate la Topul Firmelor 2014. Este vorba de CIAC, care a primit un premiu pentru excelenţă în afaceri. La categoria întreprinderi mici, locul întâi a fost ocupat de Canah Internaţional SRL din Salonta.Tot la întreprinderi mici, pe locul doi s-a plasat Valtryp SRL din Oradea. La întreprinderi mijlocii, pe locul trei s-a plasat Dorbob Prod SRL din Oradea.
Rezoluţie
Festivitatea de premiere a întreprinzătorilor în cadrul celei de-a XXIII-a ediţii a Topulului Naţional al Firmelor Private din România a fost finalizată cu prezentarea, de către Ioan Mintaş, primvicepreşedinte al CNIPMMR, a rezoluţiei participanţilor, care susţin necesitatea adoptării de măsuri pentru realizarea unor priorităţi majore pentru mediul de afaceri în 2016. „Este vorba de adoptarea de măsuri pentru crearea unui mediu de afaceri favorabil şi punerea în aplicare pe deplin a legii nr. 62/2014 de modificare a legii IMM-urilor”, a precizat Ioan Mintaş.
Alte măsuri cuprinse în rezoluţie sunt: operaţionalizarea fondurilor speciale pentru IMM-uri, similare cu cele din U.E.; valorificarea oportunitaților de finanțare din programul de relansare economică a Uniunii Europene lansat de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker; îmbunătăţirea accesului IMM-urilor la finanţare; relansarea procesului investiţional; îmbunătăţirea absorbţiei fondurilor structurale; stimularea creării de locuri de muncă în sectorul privat şi reducerea fiscalităţii. IMM-urile mai vor reformă în domeniul controalelor; creşterea accesului IMM-urilor la achiziţiile publice; susţinerea distribuţiei şi comercializării produselor IMM-urilor; creşterea implicării autorităţilor publice centrale şi locale; profesionalizarea managementului public la nivel naţional şi local, îmbunătăţirea eficacităţii administrării actului de justiţie pentru IMM-uri.
Citiți principiile noastre de moderare aici!