În perioada 6 – 8 septembrie aceştia îşi vor expune şi vinde produsele aici.
Evenimentul este organizat de Mistef Serv, Consiliul Judeţean Bihor, Camera de Comerţ şi Industrie Bihor, cu sprijinul Era Park.
Deschidere
A devenit deja o tradiţie ca la inaugurarea târgului oficilităţile să vină în caleşti la scena din cadrul târgului. La inugurare au luat parte, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor – Cornel Popa, vicepreşedintele CJ – Ioan Mang şi nu în ultimul rând organizatorul târgului – Ştefan Marius Francisc.
În cele trei zile de desfăşurare la Târgul fermierilor, organizatorii aşteaptă peste 100 de expozanţi atât din ţară, cât şi din străinătate.
Cine trece porţile târgului în aceste zile va putea admira şi cumpăra legume, fructe, flori, lactate şi brânzeturi vin şi ţuică. De asemenea, la târg sunt şi apicultori, crescători de animale, cultivatori de cereale şi de plante tehnice, producători şi dealeri de maşini şi utilaje agricole, piese de schimb, furnizori de input-uri pentru agricultori. „Faţă de ediţia din 2012, la eveniment sunt prezenţi în plus patru dintre cei mai mari producători şi distribuitori de utilaje agricole din România”, a precizat organizatorul evenimentului Ştefan Marius Francisc.
Producători
Ulei de floarea soarelui presat la rece, ulei de dovleac şi de susan, chipsuri de dovleac şi susan sunt doar câteva din specialităţile cu care Teodor Tincău din Girişu de Criş a venit anul acesta la târg. „Aceste produse pot face minuni, de aceea oameni se îndreaptă tot mai mult spre astfel de produse. Reglarea tensiunii arteriale, gastrită, imunizare, constipaţie sunt doar câteva din afecţiunie la care pot fi folosite aceste produse”, ne-a spus producătorul.
Mierea de albine este de asemeanea un produs ce poate fi achiziţionat de la târg. Preţul acesteia variază în jurul a 30 lei /kg. „La mine apicultura s-a transformat dintr-un hobby într-o mică afacere. Câştigul nu este mare deoarece costurile cu transportul sunt substanţiale”, spune apicultorul Ioan Oros.
Iubitorii cailor pot admira cai din rasa Ardeneză, evaluaţi la 10.000 -15.000 de euro.„Aceşti cai sunt cai grei, de tracţiune. Hrana acestora provine de la mine din gospodărie astfel diminuânsu-se puţin costul întreţinerii acestora”, ne-a spus Florian Blaga, posesorul a 50 de astfel de cai.
O vacă din rasa Holstein este şi ea evaluată la 10.000 de euro de proprietarul ei. Un cioban cere pe un berbec din rasa Ţurcană 1.300 de lei.
Program
Programul Agro Bihor 2013 se adresează tuturor celor care vor să cunoască produsele din judeţ şi mai ales agricultorilor care doresc să afle noutăţile din domeniu. Pentru aceştia, organizatorii au pregătit mai multe seminarii, conferinţe şi demonstraţii. În cadrul prezentărilor şi discuţiilor, participanţii pot afla noutăţi despre finanţările în domeniul agricol, despre energia regenerabilă ori despre tehnologiile de creştere a animalelor.
Noutatea acestui târg o reprezentă Masa Bihorului, un forum privind promovarea produselor şi serviciilor din mediul rural. În cadrul acestui eveniment, vizitatorii vor cunoaşte produsele specifice Bihorului (varza de Toboliu, conopida de Avram Iancu etc) şi vor lua contact cu producătorii acestora.
Demonstraţiile sunt şi ele inedite. În teren, pe câmp, organizatorii prezintă procedura de recoltare a porumbului, de tocare e resturilor vegetale, de prelucrare a solului, de pregătire a patului germinativ si cea de semănat, în timp ce producătorii de utilaje agricole vin cu noutăţi legate de tractoarele agricole moderne, cu capacitate de 350 cp.
În pe scena din cadrul târgului, în fiecare zi vor fi organizate concerte de muzică populară. JB-S.Al.
Ziua I – 06.09. 2013 (vineri)
Ora 11:00 – Deschiderea oficială;
Ora 11.00 – 13:00 – Vizitarea stand-urilor;
Ora 13: 30 -15:00 – Simpozion- Surse de energie regenerabilă şi tehnologii de iluminat cu led prezentat de firma maghiară Tegavill;
Ora 15-17 – Masa Bihorului forum privind promovarea produselor şi serviciilor din mediul rural
Ora 17:00 -18:00 Concurs Miss Văcuţa;
Ora 18 ºº – Evenimente artistice
Ziua II – 07.09.2013 (sâmbătă)
Ora 10:00 – 14:00 – Demonstraţii în câmp cu maşini agricole. Locaţie vis-a-vis de Aeroport
Ora 11:00 –12:00 – Tehnologii de creştere a ovinelor şi a caprinelor- prezentare susţinută de prof. dr. Ing. Ioan Pădeanu
Ora 12.00 – 13:00 – Tehnologia de creştere a bovinelor de carne. Prezintă şef l. dr. Ioan Huţu
Ora 15:00 -17:00 – Seminar de specialitate privind perspectiva agriculturii; agricultura de precizie; finanţări în agricultură, tehnica condiţionării şi depozitării cerealelor. Prezintă Tegavill- Unagria.
Ora 16:00 – 17:00 –Dresaj canin şi tehnici de pază -securitate susţinut de Pannon Guard Security
Ora 17:00 – 18:00 – Apreciera exemparelor de ovine şi caprine
Ora 18:00 – Concert country Marian Filip
Ziua III – 08.09.2013 (duminică)
Ora 11 ºº – Concurs de atelaje;
Ora 13 ºº – Festivitatea de decernare a premiilor la concursul de atelaje şi aprecierea exemplarelor de cabaline expuse;
Ora 14 ºº – Tombola participantului
Ora 15 ºº – Festivitatea de acordare a diplomelor de paricipare la Târgul AgroBihor 2013.
Citiți principiile noastre de moderare aici!