Andreas suferă de tetrapareză spastică piramidal și extrapiramidal în urma resuscitării de 20 de minute de la naștere. “Am aflat, citind povești similare sau articole de specialitate despre recuperarea medicală post paralizie cerebrală infantilă, că există soluții. Există centre specializate cu rezultate impresionante care sunt mult potențate doar de intervenții terapeutice timpurii care să fie apoi continuate cu perseverență. Andreas trebuie să ajungă cât mai repede în aceste centre! Ne dorim ca în viitorul apropiat să ajungem la o clinică specializată de recuperare cu tehnici kinetoterapeutice complexe”, spun părinţii lui Andreas.
Aprox. 11% dintre bolnavii cu psoriazis ajung să își piardă locul de muncă după declanşarea bolii, din cauza discriminării celorlalți și a propriilor prejudecati. Psoriazisul este asociat cu o dizabilitate ocupaţională semnificativă:50% din pacienţi relatează calitate a vieţii scăzută sau slabă la locul de muncă. Discriminarea la locul de muncă este raportată de 6% dintre pacienţi. 23% din pacienţi afirmă că psoriazisul a afectat alegerea unei cariere profesionale.
Reintegrarea socio-profesională a unui număr de până la 100 de bolnavi cu psoriazis este un deziderat care poate devein realizabil după evenimentul de sâmbătă de la Bazinul olimpic. Sunt doar două dintre cele 15 proiecte pentru care au înotat 215 orădeni, susţinători ai cauzelor aduse în atenţia publicului de Fundaţia Comunitară Oradea la cea de-a doua ediţie a Swimathonului. Aceştia au înotat în echipe, miza fiind aceeadea înota cât mai multe ture de-a lungul a 50 de minute. În cadrul swimathonului au fost şi cursededicate femeilor, familiilor-ştafetă şi copiilor. Înotătorii au meserii diverse; actori, jurnalişti-redactorul Jb Călin Corpaş a înotat pentru cauza Grădinişei Waldorf, sportive-înotători de performanţă: Cristina Madău, foşti poloişti, IT-işti- Bogdan Ioniţă. În premieră, cinci deţinuţi de la Penitenciarul Oradea, au făcut echipă cu patru gardieni şi au susţinut cauza “Împrumut pentru viaţă” care presupune strângerea de fonduri pentru Ana-Maria, o orădeancă diagnosticată cu o tumoră pe creier şi care are nevoie de tratament la o clinică din Germania. Echipa care a parcurs cele mai multe turede bazin este format din foşti poloişti. După 82 de ture ei au reuşit să aducă 1.000 de lei în bugetul proiectului pe care l-au susţinut:proiectul amenajării unei grădini speciale pentru persoanele cu sindromul Down care frecventează Centrul de zi Iedera. Se pot face în continuare donaţii pe: www.fundatiacomunitaraoradea.ro.
Citiți principiile noastre de moderare aici!