Tot mai multe străzi din municipiu sunt „asaltate” de utilajele firmelor de construcţii, ce sparg carosabilul pentru a introduce noi conducte pentru apă potabilă. Programul Aparegio, privind infrastructura de apă are în Oradea o valoare totală de circa 79 milioane de lei noi+TVA.
„Se schimbă conducte de fontă, oţel, azbociment în conducte din polietilenă de înaltă densitate (PE-HD) şi PVC”, transmite Biroul de Presă al Companiei de Apă Oradea.
CAO a contractat patru firme pentru acest program. Gavella a primit în sarcină 71 de străzi, Selina 60, SC Instalaţii Montaj SRL 35 de străzi, iar SC Depona Edilitare şi Drumuri SRL -16 străzi. Şi Keviep, din Ungaria, are partea sa în cadrul programului, însă nu va lucra pe străzi.
Cel mai gras contract l-a prins, însă, Selina, ce lucrează pentru 28,6 milioane de lei+TVA. Selina are în sarcină extinderea şi reabilitarea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare menajeră în zona de sud-est a Oradiei, termenul de finalizare fiind 30 august 2014.
Gavella are un contract în valoare de 19,2 milioane de euro+TVA, cu termen de finalizare în 2016.
Instalaţii Montaj SRL trebuie să termine lucrările de pe cele 35 de străzi până la 1 decembrie 2014. Contractul său este în valoare de 7,7 milioane de lei+TVA.
Depona Edilitare şi Drumuri SRL are, la rându-i, în sarcină, schimbarea conductelor de apă de pe străzi, dar contractul său prevede şi realizarea unei staţii de pompare a apelor uzate în zona Densusianu. Această firmă lucrează pentru circa 7 milioane+TVA, cu termen de realizare 22 iunie 2014.
Din nou, Keviep!
„Lucrări pentru îmbunătaţirea operaţională la staţia de epurare existentă în municipiul Oradea”. Este denumirea contractului încheiat de Companie cu asocierea Keviep Kft – SC Rono Aqua SRL. Valoarea contractului: 7,4 milioane lei+TVA. Conform celor transmise de CAO, până în octombrie 2014, firma maghiară ar trebui să se achite de următoarele sarcini: închiderea lagunei de balansare a debitelor din amonte, zece hambare de uscarea nămolului deshidratat, construirea unei lagune pentru retenţia debitelor pluviale, instalarea de noi pompe de ape pluviale, construirea unui canal de balansare a debitelor din amonte. Firma maghiară a mai avut de lucru în Oradea, pe timpul fostului primar Petru Filip. În prezent, compania cu sediul la Debreţin are pe rol şi un proces cu Compania de Apă Oradea, ce se judecă la Curtea de Arbitraj Internaţional de la Paris.
Citiți principiile noastre de moderare aici!