Ingrediente pentru frigarui
500 gr. piept de pui
iaurt gras – 100gr.
pasta de ghimbir – 1 lingurita
pasta de usturoi – 1 lingura
1 lingura de ulei
turmeric macinat – 1 lingurita
½ lingurita de cumin macinat
boia afumata – 1 lingura
coaja de la lime si suc de lime
1 lingurita de miere
sare, piper dupa gust
cateva frunze de menta tocata marunt
Mod de preparare | Condimentele se amesteca cu ulei si iaurt, iar apoi se marineaza pieptul de pui, taiat cubulete. Amestecati bine si lasati la marinat minim 30 de minute sau peste noapte.
Se aranjeaza carnea pe betele de frigarui dupa care le prajim pe gratar incins foarte bine sau pe tigaia grill, cate 3-4 minute pe fiecare parte sau pana cand carnea este gatita.
Orez cu legume
Ingrediente: 300 gram. Orez cu bob lung sau orez basmati, spalat si inmuiat in apa 30 min
200 gram broccoli taiat mic
1 cana de mazare
2 cepe verzi tocate
2 morcovi tocat marunt
2 catei de ustoroi tocat marunt
½ lingurita seminte de cumin
1 buc. foi de dafin
1 lingurita pasta de rosii
sare, piper dupa gust.
Mod de preparare | punem o oala pe foc, iar cand cand aceasta este calda adaugam 2 lingura de ulei. Apoi se pun semintele de cumin, le prajim 1 min si aduagam ustoroi si foi de dafin și se caleste 30 de secunde. Se aduaga pasta de rosii si se caleste 30 de secunde. Adaugati ceapa verde si morcovii și se caleste 2 minute, apoi se aduaga broccoli si mazarea și se lasa pe foc 3-5 min. La final aduagam orezul.
Se amesteca bine cu legumele si se lasa 2-3 min pe foc. Aduagati sare si piper dupa gust si 500 ml. de apa. Amestecati si lasati pe foc mare. Cand incepe sa fiarba apa, puneti pe foc mic, acoperiti oala cu un capac si lasati la fiert aproximativ 10 minute, pana orezul este fiert. Adaugati cateva frunze de ceapa verde si patrunjel tocat marunt.
Alaturi de aceste prepararate se poate servi o salata de sezon.
Pofta buna!
Precizăm că toate ingredientele folosite pot fi găsite în supermarket-urile din Oradea.
Mai multe retete Anni – Anjani Kumar.
Citiți principiile noastre de moderare aici!