Apreciind că reclamaţiile repetate le-au adus suficiente deservicii şi antireclamă, reprezentanţii staţiei de betoane ne-au transmis un punct de vedere, apreciind că până la soluţionarea legală a diferendului nu este corect să li se facă public numele.
Staţie de 700.000 de euro
Iată, în continuare, ce ne-au declarat reprezentanţii staţiei de betoane:
„A fost o investiţie foarte mare, de 700.000 de euro, aşa încât ne luăm clienţii şi comenzile în serios. Am avut certificat de conformitate pe mediu şi calitate în 2009 şi toate autorizaţiile, reactualizate anual sau la doi ani. Avem o staţie nouă, cumpărată nouă în 2008, computerizată, cu reţeta introdusă digital. Chiar şi inspectorii în construcţii care ne-au controlat în urma reclamaţiilor ne-au mărturisit că în puţine locuri au mai găsit asemenea condiţii tehnologice de producere a betonului. Însă cum legislaţia este una deosebit de cuprinzătoare în domeniu, e foarte greu pentru o staţie de betoane să respecte absolut toate cerinţele. Iar la controale survenite după reclamaţii, inspectorii se simt obligaţi să verifice strict fiecare detaliu.
Dar producţia în sine este ireproşabilă. Livrăm lunar, în medie, două mii de metri cubi de beton. Şi din 2007 nu am avut niciun alt incident de acest gen, în afară de dificultatea de a încasa creanţe.
În ce priveşte persoana care ne-a reclamat, trebuie spus că a stat în staţie când s-a fabricat betonul, însoţind apoi şi cifa. A turnat pe vreme de ploaie şi a fost de acord, fapt care a diminuat din calitatea betonului. A turnat în cupă la buldoexcavator pentru a-l duce la turnare, pe răspunderea dânsului.
În 2009 nu a reclamat la ISC sau altă instituţie că betonul nu este bun. Abia după ce ne-am judecat şi după ce a pierdut procesul în 2012 a început să facă reclamaţii. Probabil că pentru dânsul contează suma la care s-a ajuns cu onorariul avocatului, cheltuielile de judecată şi contravaloarea betonului. Însă nici noi nu ne permitem să facem cadou zilnic 16 metri cubi de beton.
Mai trebuie spus că probele de beton nu se iau la fiecare turnare ci la o anumită cantitate de beton produs dintr-o anumită categorie. Noi avem contract cu laborator autorizat de gradul II, laboranta noastră prelevează probele şi le duce acolo pentru determinări. Dacă beneficiarul chiar doreşte, îşi cheamă laborant să-i ia probe, noi nu suntem obligaţi. Cert este că, dacă vrei probe relevante, trebuie să ştii cum să le prelevezi”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!