Radu Tirle a spus din capul locului că acest program a fost pornit prost. Relatându-le consilierilor că era senator când s-a propus adăugarea la programul lapte-corn şi a mierii, nu a mărului. „Iniţial era vorba despre miere, nu despre măr. Vă daţi seama cum merge cornul şi laptele cu mărul… Însă, pe traseu se pare că s-a pierdut un i, şi din miere am rămas cu mere”, le-a istorisit Radu Tirle aleşilor de Bihor. Apoi, preşedintele CJ Bihor le-a cerut consilierilor judeţeni să privească adevărul în faţă şi să-şi aducă aminte că administraţia judeţeană a primit doar critici pentru gestionarea programului.
„De cele mai multe ori laptele a fost stricat, cu cornul puteai să-ţi spargi şi capul, iar merele erau de o mărime şi calitate necorespunzătoare. Prefectura şi DSP-ul ne-au tras de urechi, însă nu am o armată de poliţişti la dispoziţie, pentru a verifica de fiecare dată calitatea produselor”, s-a plâns Ţîrle, arătând că, pe lângă faptul că CJ scapă de o belea, primăriile pot da o şansă producătorilor mici, locali, ce nu mai trebuie să îndeplinească aceleaşi condiţii, precum în cazul unei licitaţii la nivel judeţean. „Un mare distribuitor aduce un tir o dată pe săptămână şi apoi tot distribuie din acesta, în timp ce producătorii locali ar putea oferi elevilor produse proaspete”, şi-a argumentat Ţîrle opţiunea.
Prefectul îl susţine
În iarnă, prefectul Gavrilă Ghilea a criticat calitatea proastă a merelor furnizate în şcoli de distribuitorul Derpan Galaţi, ce a câştigat licitaţia în Oradea. Ieri, prefectul s-a arătat de acord cu iniţiativa preşedintelui CJ Bihor. „Într-adevăr, cred că dacă producătorii locali ar furniza produsele în şcoli, calitatea ar creşte. Desigur, cu condiţia ca totul să se facă cu respectarea legii”, ne-a declarat ieri prefectul de Bihor.
C.C.
Citiți principiile noastre de moderare aici!