Astfel, vineri, s-a lansat la Biblioteca UO cartea „Evoluţia Alianţei Nord-Atlantice văzută geopolitic şi geostrategic” (autor – dr. Marian Dincă), publicată de Editura Universităţii.
Iar la pagina 176, la finalul unui rezumat istoric, autorul, absolvent al Academiei Militare de la Bucureşti, se referă şi la episodul de „după fuga Ceauşeştilor” din decembrie 1989, cităm: „În câteva zile însă, în timpul luptelor interne cu aşa-numiţii terorişti, ORCHESTRATE DE NOUA PUTERE, sunt ucişi încă 942 de oameni, cifra răniţilor depăşind 3.300. Astfel, Războiul Rece din România se încheie într-o baie de sânge”.
Dată fiind importanţa aspectului, i-am solicitat autorului precizări suplimentare.
„Nu m-a preocupat subiectul Revoluţiei din ‘89 în mod deosebit fiindcă nu a avut legătură cu tematica lucrării, în afara trecerii în revistă de la pagina 176 ca şi parte cronologică a Războiului Rece. De altfel, sursa se poate consulta la bibliografie”, ne-a răspuns dr. Marian Dincă.
Cert este că din toate materialele ce s-au dat publicităţii despre evenimentele din decembrie 1989, autorul nu s-a ferit să le indice pe cele care le-a considerat ca fiind cele mai apropiate de adevărul istoric.
Citiți principiile noastre de moderare aici!