Astfel, kilogramul de roşii se vinde cu 2,5 – 3 lei, cel de ardei cu 2 – 3 lei, iar cel de ardei kapia cu 4 lei. Gogoşarii costă între 3 şi 4 lei/kilogramul, vinetele 2 lei/kilogram, iar ceapa cu 2 lei kilogramul. Kilogramul de cartofi se vinde cu 1,5 – 2 lei kilogramul, iar morcovii cu 1 – 1,5 lei legătura.
Amatorii de dulceţuri, gemuri şi compoturi pot să cumpere prune cu 2 – 2,5 lei/kilogram. Piersicile se vând cu 3 – 4 lei, iar strugurii au preţuri cuprinse între 3 şi 5 lei kilogramul. „Merge foarte slab. Lumea nu-şi mai permite să cumpere ca în alţi ani. Fiecare ban este drămuit foarte tare. Doar când se iau pensiile şi salariile şi în weekend vindem puţin mai bine”, spune un producător de legume şi fructe.
Alţii pun vânzările slabe pe seama marilor magazine. „Lumea se duce la supermarket-uri şi la hypermarket-uri. Nu se uită că produsele de acolo sunt mai de proastă calitate şi nu sunt autohtone”, explică un alt producător bihorean.
Citiți principiile noastre de moderare aici!