Patricia, micuţa de cinci ani decedată primăvara trecută la spital după ce gustat din cremeş ar putea să trăiască, dacă medicii de la Infecţioase nu ar fi întârziat transferul la Spitalul Curteanu. Este opinia procurorilor din expertiza efectuată, au transmis părinţii fetiţei.
Aceştia spun că analiza procurorilor contrazice verdictul dat de Colegiul Medicilor. Mama Patriciei spune că şi procurorii cred că fata trebuia dusă de la fostul Spital de Boli Infecţioase la secţia de terapie intensivă a Spitalului Dr. Gavril Curteanu mult mai repede. Şi mai cred că medicii de la Infecţioase trebuia să îi pună ei linie intravenoasă şi că medicul de gardă de la Infecţioase trebuia să supravegheze micuţa până la predarea acesteia echipajului de Ambulanţă. Părinţii transmit că expertiza procurorilor conţine unele afirmaţii cu care nu pot fi de acord şi vor trebui clarificate.
Părinţii fetiţei decedată anul trecut la spital (după ce a mâncat o linguriţă de cremeş) spun că expertiza procurorilor contrazice mult recentul verdict dat de Colegiul Medicilor Bihor.
Astfel, dacă medicii de la Colegiu au transmis că Patricia nu a murit din cauza doctorilor şi a îngrijirilor medicale primite, procurorii au mari semne de întrebare.
Nu familia a omorât-o pe Patricia
Mama Patriciei a declarat că procurorii consideră că vârsta micuţei (5 ani) nu poate constitui, aşa cum susţin medicii, un motiv de deces. „Mai exact, nicio aşa-zisă imunitate scăzută nu se poate certifica”, a declarat mama Patriciei, după ce i s-a comunicat expertiza Parchetului. Nici celălalt motiv – infecţia cu pioceanic, pe care ar fi avut-o fetiţa – nu a influenţat evoluţia bolii, spune mama, care adaugă că şi procurorii, la fel ca ea şi soţul ei, susţin că „nu poate fi vorba de administrare de alimente contaminate aduse de familie pe perioada spitalizării”. Mama detaliază că aceste afirmaţii susţinute de Colegiul Medicilor nu sunt susţinute de niciun certificat şi nici măcar de vreo declaraţie a unei alte persoane, în afară de una dintre doctoriţele de la fostul spital de boli infecţioase.
Total invers
Expertiza procurorilor contrazice total verdictul Colegiului Medicilor Bihor, spun părinţii Patriciei, până în detalii. Astfel, declanşarea frisoanelor puternice din seara de 23 mai 2010, în jurul orei 22:00, era semn clar de bacteriemie, moment în care s-ar fi impus transferul fetiţei (internată la Infecţioase) la secţia de reanimare de la Spitalul Dr. Gavril Curteanu, întrucât se putea presupune o evoluţie nefastă a bolii.
Greşeli
Mai mult, procurorii susţin şi ei, spun părinţii, că din cauza faptului că doctorii de la Infecţioase nu au montat fetiţei linie intravenoasă cu soluţie perfuzabilă ataşată (aceasta fiind montată abia de echipajul Ambulanţei chemat prea târziu), a influenţat negativ starea fetiţei.
Părinţii spun, pe baza analizei procurorilor, că fetiţa trebuia predată personal de către medicul de gardă echipajului de la Ambulanţă şi trebuia supravegheată continuu până la preluarea acesteia de către urgentiştii de la Ambulanţă.
Procurorii subliniază că starea în care se afla fetiţa între orele 22:00 – 23:00 era un factor care sugera că evoluţia bolii va fi nefavorabilă, deci se impunea transfer imediat la ATI.
Prin urmare, părinţii transmit că şi procurorii consideră că transferul întârziat a putut influenţa negativ evoluţia cazului şi că transferul la ora la care au început problemele ar fi dat şansa supravieţuirii pentru micuţa lor Patricia.
O.Ş.
Citiți principiile noastre de moderare aici!