Concluzia la care au ajuns edilii după primele zile de funcţionare ale Parcului Salva Sportiv III este că modul în care sunt folosite terenurile de sport trebuie supravegheat şi administrat. Distrugerile, murdărirea terenurilor şi folosirea acestora „haiduceşte” – primul venit dispune de teren cât doreşte – sunt motivele invocate de viceprimarul Florin Birta în luarea deciziei.
Executivul a decis că terenurile trec în administrarea CSM şi, de asemenea, au hotărât că orădenii trebuie să suporte costul acestui serviciu.
Ca urmare, ceea ce fusese promis ca un parc sportiv cu acces liber, tocmai pentru că parcul e o investiţie realizată din taxele şi impozitele colectate de la orădeni, devine o bază sportivă privată, cu acces contra cost.
Luni, plenul Consiliului local a probat atât trecerea parcului în administrarea Clubului Sportiv Municipal cât şi tarifele pe care acesta le va practica în relaţia cu orădenii, de la 1 octombrie 2018.
Taxa pentru folosirea terenului de fotbal este de 40 lei până la ora 18:00 şi 80 lei, după, cu nocturnă. Un teren de tenis de câmp se va închiria cu 15 lei/ora, până la ora 18:00 şi 20 lei, după. Ora de tenis de masă va fi 10 lei respectiv 15 lei, cu nocturnă – echipamentul de joc, inclus.
În cazul baschetului, se va închiria câte un panou, cu 10 lei/oră fără nocturnă şi 20 lei/oră, cu instalaţie de iluminat.
Vicele Birta spune că tarifele impuse sunt cu 20% sub preţul pieţei orădene. Totuşi, cel puţin în cazul meselor de tenis de masă, preţul este chiar peste cel practicat în săli, unde jucătorii au condiţii incomparabil mai bune.
Primarul Bolojan apără decizia executivului de a taxa orădenii susţinând că „în condiţiile în care nişte adulţi se duc şi joacă pe un teren câte 3, 4 ore, copiii nu au acces la acel teren”.
„Prin urmare, trebuie să luăm măsuri să corectăm această situaţie. Pe de altă parte, există un grad de degradare generat de folosirea necorespunzătoare a acestor dotări şi e nevoie de o supraveghere suplimentară care costă bani. Mie mi se pare normal ca ca cei care folosesc această bază altfel decât copiii care se joacă acolo, care altfel ar trebui să plătească să joace pe bazele private, ar trebui să suporte o parte din cheltuielile făcute de municipiul Oradea pentru întreţinere”, a spus el, precizând că, de fapt, nici copiii nu au acces gratuit la terenuri. „Dacă vom constata că gradul de ocupare nu e cel corespunzător vom reaşeza aceste preţuri”, a mai zis Bolojan.
Citiți principiile noastre de moderare aici!