Spectacolul „Sufocare (Jurnalul unui sinucigaș cronic)” este o dramatizare de Ovidiu Caița după „Sufocare” de Chuck Palahniuk, în regia lui Ovidiu Caița. Subtitlul „Jurnalul unui sinucigaș cronic” este inspirat dintr-un editorial scris de Chuck Palahniuk. Care a fost jurnalist şi romancier: „Trăiește ca și cum ai muri”, care a avut un impact puternic în rândul cititorilor.
„Premiera va avea loc duminică, 21 ianuarie, de la ora 19:00, la Sala Mare, cu publicul pe scenă și se va juca cu casa închisă, numărul de locuri (80) fiind limitat și fără posibilitatea de a se suplimenta. De asemenea, și pentru următoarele două reprezentații, care au fost puse în vânzare odată cu publicarea programului lunii ianuarie, toate locurile sunt rezervate. Cei care doresc să vadă spectacolul și nu au reușit încă să achiziționeze bilete au posibilitatea să aleagă una dintre reprezentațiile programate în 6 și 7 februarie”, se arată într-un comunicat de presă al Teatrului Regina Maria.
Specializat în anti-eroi
Autorul piesei „Sufocare”, Chuck Palahniuk, este un jurnalist și romancier american al cărui succes se află în strânsă legătură cu stilul său satiric de a aborda teme tabu. Reușește să creeze opere de tip pamflet, îmbibate în umor negru, pe care le construiește pornind de la câteva dintre cele mai acute disfuncții de ordin spiritual, filosofic sau existențial ale oamenilor din societatea zilelor noastre.
Este cunoscut mai ales pentru romanul „Fight Club”, cu care a debutat în anul 1996 și a cărui ecranizare a avut un succes răsunător. Fiind specializat în crearea de anti-eroi (schizofrenici, escroci, mizantropi, persoane care suferă de un comportament sexual deviant, dependenți de droguri, cinici), autorul modelează personajul principal al romanului „Sufocare” după același șablon.
Îl avem astfel pe Victor Mancini, dependent de sex, care devine un escroc ingenios când se vede nevoit să câștige mai mulți bani pentru a o putea întreține pe mama sa bolnavă, aflată într-un sanatoriu. Decorul spectacolului este realizat de scenografa orădeancă Oana Cernea, care se întâlnește din nou cu regizorul Ovidiu Caița în această formulă, după ce au lucrat împreună la montarea spectacolului „Seara de ajun” și a altor spectacole puse în scenă la alte teatre din țară. Sound designul și muzica originală sunt semnate de Andrei Raicu și de Lucian Moga, căruia îi aparține partea de light design.
Distribuţie: Richard Balint, Alin Stanciu, Eugen Neag, Corina Cernea, Anda Tămășanu, Georgia Căprărin, Denisa Vlad, Mirela Niță Lupu, Adela Lazăr, Pavel Sîrghi, Lucia Rogoz, Răzvan Vicoveanu, Șerban Borda, Sorin Ionescu, Ciprian Ciuciu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!