Ei vor avea şansa continuării studiilor şi totodată oportunitatea de a înţelege că matematica este o uşă spre noi orizonturi profesionale, şi nu o piedică a viitorului. Că un spirit structurat matematic înseamnă deschidere spre cultură şi civilizaţie. „Citius, Altius, Fortius, mai repede, mai sus, mai puternic, nu trebuie să fie doar deviza Jocurilor Olimpice, ci şi ţelul fiecăruia dintre noi: depăşirea propriilor limite înseamnă o victorie a tuturor!”, consideră tânăra iniţiatoare a proiectului „Elevul promovat”.
Abia ieşită din liceu, Patricia Muntean a întrezărit la Bursa Talentelor organizată de Fundaţia Comunitară Oradea, oportunitatea de a realiza un proiect prin care să-i susţină pe elevii ce urmează să dea bacalaureatul la matematică de tip M2. „Am aplicat cu acest proiect la programul Bursa Talentelor susținut de Fundația Comunitară Oradea. Am avut bucuria de a strânge o sumă mai mare decât cea la care ne aşteptam din partea sponsorilor noștri: Communications Media, Cesal, Viva Pharm, Phaenalex, PGS Sofa și Celestica, prin care să îi ajutăm pe elevii care au nevoie și își doresc să se pregătească pentru bacalaureat la matematică. Fiecare elev va primi caietul de pregătire „Caietul elevului”, cu care se va prezenta la şedinţele de pregătire suplimentare”, explică Patricia Munteanu. Caietul este unul practic, deoarece după fiecare exercițiu are spațiu necesar rezolvării acestuia. Totodată, conținutul lui este în conformitate cu programa școlară pentru examenul de bacalaureat de tip M2.
Pregătirile gratuite se vor desfășura timp de 12 săptamâni începând cu data de 07.03.2015 până în 30.06.2015. Patricia Munteanu, studentă anul II la Facultatea de Științe Economice, împreună cu profesorul Călin Serac, în calitate de coordonatori ai proiectului vor coopta încă şase profesori voluntari pentru a forma şapte grupe a câte 10 elevi pentru a-i îndruma în pregătirea examenului de bacalaureat la matematică. „Vor fi selectați un număr de 70 de elevi care vor participa la pregătirile gratuite. Pentru înscriere este nevoie să completeze cererea de înscriere, dar și o adeverință de venit din partea părinților. Prioritate la pregătirile gratuite o vor avea cei cu posibilități financiare mici și care îşi doresc să continue studii universitare în diverse domenii. Cu o notă bună la examenul de bacalaureat vor avea șanse mai mari de a intra la locuri fără taxă”, spune Patricia Munteanu.
Proiectul şcolar pe cât pare de ambiţios, pe atât este de simplu de realizat, susţin iniţiatorii care şi-au propus ca în urma derulării proiectului să crească rata de promovare a bacalaureatului la matematică, „prin ludicizarea şi pragmatizarea acestei discipline”. În acest scop se doreşte, sub îndrumarea a trei profesori, scrierea, tipărirea şi distribuirea gratuită a unui caiet de lucru la 100 de elevi proveniţi din medii familiale sau sociale defavorizate.
Citiți principiile noastre de moderare aici!