Vineri a avut loc recepția lucrărilor la Aquapark-ul Nymphaea.
Prezentarea aquapark-ului a avut loc în prezența primarului Ilie Bolojan, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Marcel Boloș, directorul Administrației Domeniului Public Liviu Andrica, directorul Direcției Management cu Finanțare Internațională din Primăria Oradea – Marius Moș, managerul de proiect – Anamaria Sava, și alți reprezentanți ai DMPFI, dar și reprezentanți ai constructorului și ai proiectantului.
Deschis doar prin iulie
„Estimăm că aquapark-ul se va deschide pentru public în cursul lunii iulie. Pentru toţi cei interesaţi să vadă cum arată aquapark-ul construit la Oradea, sâmbătă, 28 mai 2016, a fost organizată Ziua porţilor deschise, aquaparkul fiind deschis pentru vizitatori între orele 9-19”, anunţă Primăria Oradea.
Cu această ocazie, mii de orădeni au mers la aquapark în vizită. Impresia generală a fost una bună, toți fiind nerăbdători să se poată și scălda la acesta.
Aquapark Nymphaea în cifre
„Aquaparkul cu o suprafață de 7 ha și 5000 de mp de luciu de apă aparține de azi Primăriei Oradea. Noi am făcut recepția, avem câteva mici observații cu privire la unele aspecte, care urmează să fie remediate”, a declarat directorul Direcției Management Proiecte cu Finanțare Internațională, Marius Moș.
Managerul de proiect, Anamaria Sava a prezentat celor prezenți toate corpurile și facilitățile complexului.
Corpul 1 cuprinde: subsolul cu vestiarele, spațiile tehnice, depozitele frigorifice pentru alimentație publică, parter și etaj, cele 13 bazine acoperite, cele 4 aqua-tobogane interioare, spa-ul, centrul wellness, centrul de informare turistică, restaurantul, cabinetul medical, birourile administrative;
Corpurile 2 și 3 sunt puncte de alimentație publică;
Corpul 4 este turnul toboganelor exterioare de 18 metri înălțime cu platformă de lansare și bazin de aterizare; Corpurile 5 și 6 sunt reprezentate de grupurile sanitare și vestiare.
La toate acestea se adugă 5 bazine exterioare (cu valuri, de sărituri, olimpic, pentru copii și pentru adulți), 1 teren multifuncțional de sport pentru baschet, fotbal și handbal, 2 terenuri de volei de plajă, 4 terenuri de sport pentru fotbal de masă și 2 mese pentru tenis de masă.
„Apa din toate bazinele este recirculată, tratată și filtrată corespunzător (5% se reîmprosăteaza cu apă potabilă), iar masajul acvatic este prezent la 4 bazine (3 interioare + 1 exterior). Corpul 1 al Aquapark-ului este a treia construcție din România a cărei acoperiș este realizat dintr-o membrană folie triplu strat și pernă de aer comprimat.
În ceea pe privește suprafața de teren de 1,63 ha care dă înspre Crișul Repede, aceasta a fost concesionată de către Primăria Oradea de la Apele Române și amenajată corspunzător prin însămânțare cu iarbă și montarea de bănci de odihnă” informează municipalitatea.
„Cel mai modern aquapark din vestul României”
Realizat prin Programul Operațional Regional 2007 -2013 proiectul a costat 91.422.112 lei cu TVA (din care finanțare nerambursabilă 42.327.346 lei, inclusiv TVA). Conform municipalității, este cea mai mare investiție publică de acest gen din România, prin care s-a urmărit diversificarea și îmbunătățirea serviciilor turistice în general, și de agrement în special.
„Le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la acest important proiect, începând de la cei care au scris proiectul, domnului secretar de stat Marcel Boloș care a pus o piatră de temelie la această investiție, proiectantului, constructorilor și nu în ultimul rând Agenției de Dezvoltare Nord Vest. Acest aquapark a fost construit într-un an și jumătate, este cel mai modern aquapark din vestul României. El acoperă toate necesitățile pentru o zonă de recreere de calitate pentru orădeni și turiști și pune Oradea pe harta turismului balnear și de recreație în Estul Europei”, a declarat Ilie Bolojan cu ocazia recepției.
Citiți principiile noastre de moderare aici!