Reprezentanţii Penitenciarului Oradea desfăşoară în aceste zile ample acţiuni de informare a tinerilor despre oferta educaţională a Administrației Naționale a Penitenciarelor. Dincolo de vizite la licee, vineri, reprezentanţii Penitenciarului Oradea (un ofiţer din cadrul compartimentului resurse umane, purtătorul de cuvânt al instituţiei şi un absolvent al Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor Tg. Ocna) au fost prezenţi şi la târgul de joburi iniţiat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă.
Diversitate
Oferta şcolară este bogată, astfel că tinerii care vor o carieră de ofiţer de penitenciare pot participa la concursurile de admitere organizate de mai multe instituţii de formare a personalului din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Astfel, la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Bucureşti se pot înscrie cei ce vor să devină ofiţeri de penitenciare (durată de studii – 3 ani). La Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”, Bucureşti sunt aşteptaţi cei ce vor să fie ofiţeri specialişti în domeniul securităţii şi informaţiilor şi din domeniul psihologie – informaţii (durată de studii – 3 ani).
La examenele de la Institutul Medico – Militar, Bucureşti se pot prezenta cei ce vor să fie ofiţeri medici de penitenciare cu specializările medicină generală, medicină dentară şi farmacie (durată de studii – 6 ani pentru medicină generală şi medicină dentară, respectiv 5 ani pentru farmacie).
Pentru ofiţeri
Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” de la Sibiu organizează concurs de admitere pentru viitorii ofiţeri specializaţi în domenii precum managementul economico-financiar şi administraţie publică-intendenţă (durată de studii – 3 ani). La examenul de la Academia Tehnică Militară, Bucureşti se pot înscrie cei ce vor să devină ofiţeri de penitenciare specializaţi în domeniile calculatoare şi sisteme informatice pentru apărare şi securitate naţională, transmisiuni, construcţii şi fortificaţii (durată de studii – 4 ani).
Pentru agenţi
Tinerii interesaţi să urmeze cariera de agent de penitenciare pot opta pentru Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare, Târgu Ocna, județul Bacău – o instituţie de învăţământ proprie destinată pregătirii agenţilor din sectorul operativ (durată de studii – 1 an).
Şi la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, Piteşti se pot înscrie tineri care doresc să lucreze ca agenţi cu specializările auto, tehnică de comunicaţii, operare şi mentenanţă echipamente informatice, construcţii şi bucătar (durată de studii – 2 ani).
Avantaje la aceste şcoli
Avantajele oferite de aceste instituţii de învăţământ constau în:
– Asigurarea în condiţii de gratuitate a cazării, mesei, echipării, cursurilor şi asistenţei medicale pe timpul şcolarizării, precum şi a unei solde lunare pe timpul studiilor;
– Garanţia unui loc de muncă stabil, după absolvire, prin repartizarea într-o unitate a sistemului penitenciar.
– Oferta educaţională propusă pentru anul universitar şi şcolar 2015 – 2016 cuprinde o paletă largă a domeniilor de interes şi asigură un climat organizaţional motivant prin numeroase oportunităţi de realizare pe plan profesional în cadrul sistemului penitenciar ca parte integrantă a sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.
Citiți principiile noastre de moderare aici!