Eşti îndreptăţit să faci această afirmaţie dacă îi cunoşti pe absolvenţii Coder Dojo Oradea. Sâmbătă, în Moskva Cafe micuţii IT-işti şi-au prezentat proiectele realizate după câteva zeci de ore de curs. Proiecte au fost realizate în CSS, HTML, PHP, au fost prezentate diverse jocuri şi o aplicaţie mobile. Copii, părinți, mentori, susținători, curioși au venit să-i vadă la lucru pe cei care au fost iniţiaţi în artele programării, să afle ce au reușit cei mici să meştererească în ultima perioadă.
Organizatorii au ţinut să mulțumească mentorilor care și-au dedicat diminețile zilelor de sâmbătă pentru a ghida copiii în artele programării si nu numai, dar și tuturor voluntarilor care au ajutat la buna desfășurare a sesiunilor CoderDojo Oradea.Unul dintre partenerii CoderDojo Oradea este firma Qubiz. Prezentarea proiectelor s-a realizat într-o atmosferă relaxantă, astfel încât micii învăţăcei să nu se simtă stresaţi. „Alin Parcalab, Adrian Spataru si Roland Letea, Victor Mureşan şi Alex Munteanu ne vor reprezenta cu onoare la CoderDojo Coolest Projects!”, spune Alina Gâdoiu, reprezentanta Qubiz care a supravegheat îndeaproape desfăşurarea evenimentului.Copiii au surprins asistenţa cu ideile pe care le-au pus excelent în practică din punct de vedere tehnic, doar pe baza cunoştinţelor acumulate alături de mentori. Mara Duma şi Ştefan Militaru au făcut echipă în realizarea unei pagini web care avea ca temă canalul tv pentru copii Nickelodeon. Mara are nouă ani şi jumătate şi este elevă la Şcoala Dacia. Fetiţa, care are rezultate foarte bune la toate materiile, spune că toate cunoştinţele necesare pentru realizarea proiectului au fost dobândite la Coder Dojo. „Am învăţat foarte multe lucruri la curs, am învăţat să facem pagini web…”. de aceeaşi părere este şi Ştefan Militaru. El are 12 ani şi este elev la Colegiul Naţional Mihai Eminescu. „A fost un curs complex”, ne-a explicat Ştefan.Proiectele prezentate de copii au fost diverse: chestionare, un sistem de rezervare hotelier, jocuri, o aplicaţie pentru mobil. Toţi copiii au primit câte un tricou Coder Dojo şi Qubiz, respectiv un caiet Qubiz. Deopotrivă şi mentorii lor au primit tricouri şi caiete Qubiz.
Ce este CoderDojo?
CoderDojo este o mişcare şi o reţea globală de cluburi de programare pentru copii, iniţiată în Irlanda. În România, Oradea este a patra locaţie după Bucureşti, Timișoara și Arad care intră în această reţea. Indiferent unde au loc, evenimentele CoderDojo sunt construite astfel încât să fie relaxate și vesele, să fie încurajată comunicarea dintre copii, respectiv dintre copii si mentor, învăţarea prin exemple şi exerciţii practice.În Oradea evenimentele CoderDojo au loc în fiecare sâmbată dimineata începând cu 18 ianuarie 2014 intre orele 11:00 – 14:00, la Moszkva Cafe, str. Moscovei nr. 8.Participarea la evenimente este gratuită datorită mentorilor voluntari și a celor de la Moszkva Cafe.Copiii pot începe oricând pregătirea, deoarece nu se lucrează cu module fixe care să presupună același nivel pentru copii.Pentru mai multe detalii despre CoderDojo Oradea, vă rugăm să utilizați pagina de Facebook: https://www.facebook.com/CoderDojo.Oradea.
Câştigătorii şi proiectele lor:
Locul 1: – Junior Web-Dewelopment Team (Alin Parcalab, Adrian Spataru si Roland Letea) – Sistem de rezervare hotelier
Locul 2: Victor Mureşan – Scratch Nature Game
Locul 3: Alex Munteanu – Prezenta Mobile App
Citiți principiile noastre de moderare aici!